Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Βελτιώνεται από το βράδυ ο καιρός στην Αττική- Ο καιρός στον Πειραιά τη Δευτέρα- Που έγιναν οι μεγαλύτερες ζημιές

Η Πελοπόννησος βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, που έπληξε, το Σάββατο, κυρίως τη Δυτική Ελλάδα ενώ στην Αττική, που σημειώθηκαν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τα προβλήματα ήταν σχετικά περιορισμένα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η Αττική θα έχει και σήμερα τον ίδιο καιρό, με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 7 με 8 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση.
Την Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα σαφώς πιο εξασθενημένα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Για την περιοχή του Πειραιά προβλέπεται ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, με συννεφιά κατά διαστήματα και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 24 βαθμούς Κελσίου.
Στο Σαρωνικό επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ ενώ στο νότιο Ευβοϊκό και στο στενό Καφηρέα (Κάβο ντόρο) επικρατούν νότιοι άνεμοι έντασης 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Μέχρι στιγμής τα πιο σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων.
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι θα κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
•    Στην Αττική:
Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 162 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Επίσης, από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 9.30 το πρωί είχε δεχτεί άλλες 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.
Κατά διαστήματα χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στην υπόγεια γέφυρα της παλιάς παραλιακής με κατεύθυνση στο Μικρολίμανο, στο ύψος του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά και στη Σαλαμίνα.
Το πρωί της Κυριακής κλειστή παρέμενε η περιοχή γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής.
Επίσης κλειστές παραμένουν η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
•    Οι συγκοινωνίες:
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια και Ρίο - Αντίρριο. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα και Βόλος - Σποράδες.
Επίσης, η κακοκαιρία δημιούργησε καθυστερήσεις αλλά και αναστολές δρομολογίων στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου, εκτός λειτουργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή της Κορίνθου τέθηκε η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Κορίνθου και Κιάτου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δρομολόγια.
H TPAINOΣE προχώρησε σε μετακίνηση των επιβατών με λεωφορεία, για το τμήμα Πάτρα -Κιάτο -Κόρινθο και αντίστροφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις