Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Πόσες κεραίες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν στους Δήμους της περιοχής του Πειραιά

Πόσες κεραίες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά;
Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπάρχουν συνολικά 491 κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Απ’ αυτές, οι παλαιότερες (εγκατεστημένες πριν από το 2013) είναι αδειοδοτημένες σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις και οι μεταγενέστερες τοποθετούνται με βάση τις σχετικές ηλεκτρονικές δηλώσεις Εγκαταστάσεων Kατασκευών Κεραιών Χαμηλής Ηλεκτρομαγνητικής Περιβαλλοντικής Όχλησης (ΕΚΚΧΟ).
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης κινητού τηλεφώνου βρίσκεται σε σημείο «χωρίς σήμα» αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κοντινή κεραία της εταιρείας, που έχει επιλέξει δεν καλύπτει το συγκεκριμένο σημείο.
Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΕΤΤ υπάρχει δυνατότητα να δει ο καθένας τις κοντινές κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο χώρο που τον ενδιαφέρει και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία μετρήσεων κ.λπ της κάθε κεραίας.
Αναλυτικά, σε κάθε Δήμο της περιοχής υπάρχουν οι εξής κεραίες:
Πειραιάς  261
Κερατσίνι- Δραπετσώνα 52
Κορυδαλλός  41
Νίκαια- Αγ. Ιωάννη Ρέντη 120
Πέραμα 17

@ Επειδή πολλές φορές έχουμε δει διαμαρτυρίες για την ύπαρξη σε κάποια ταράτσα κεραίας κινητής τηλεφωνίας μας ήρθε στο μυαλό μια πραγματική εικόνα: πολίτης να μετέχει σε συγκέντρωση εναντίον της κεραίας, να συνομιλεί στο κινητό του και να διαμαρτύρεται ότι δεν έχει καλό σήμα. Όλα μαζί δεν γίνονται. Και κινητά τηλέφωνα και ανυπαρξία κεραιών…
Ας έλθουμε στα πιο σημαντικά. Επειδή, όπως όλοι, έχουμε την απορία εάν αυτές οι κεραίες επηρεάζουν την υγεία ανατρέξαμε στις επίσημες ιστοσελίδες Υπουργείων διαφόρων κρατών. Το συμπέρασμα είναι ότι οι επιστημονικές έρευνες έχουν αντικρουόμενα αποτελέσματα και ΔΕΝ υπάρχει ένα κοινά αποδεκτό πόρισμα. Γενικά, όμως, φαίνεται ότι σε αρκετά κράτη (Αγγλία, Καναδάς κ.α) θεωρούν ότι όταν οι εκπομπές των κεραιών είναι εντός ορίων δεν υπάρχει κίνδυνος.
Αυτά διαβάσαμε, αυτά γράφουμε….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις