Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Δείτε φωτογραφίες (μακέτες) από το Μικρολίμανο μετά την ανάπλαση. Η μελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Μικρολίμανο αλλάζει. Από τις σημερινές εικόνες εγκατάλειψης που κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια, το ιστορικό λιμανάκι του Πειραιά φαίνεται ότι περνάει σε μια άλλη εποχή.
Η μελέτη του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ)», που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη τελευταία συνεδρίασή του, αποτυπώνει με παραστατικές μακέτες τη νέα μορφή του Μικρολίμανου.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε ο δρόμος στενεύει και μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας, τα τραπεζοκαθίσματα μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένο, καλαίσθητο χώρο (στο τμήμα του δρόμου που απελευθερώνεται) και δίπλα στη θάλασσα διαμορφώνεται χώρος περιπάτου και εξυπηρέτησης των σκαφών.

 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την έγκριση της μελέτης "θα κάνουμε Προγραμματική με την Περιφέρεια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, Ελεγκτικό Συνέδριο και Δημοπράτηση μέχρι τον Δεκέμβριο".

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση της ανάπλασης θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής και γι' αυτό είναι αναγκαία η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.
Ο κ. Μώραλης τόνισε την αλλαγή που θα φέρει στην περιοχή του Μικρολίμανου το έργο της Ανάπλασης. «Είναι μία ωραία ανάπλαση, που φιλοδοξούμε να αλλάξει την περιοχή. Στόχος μας είναι να  επικρατήσει η νομιμότητα και να μπορέσει το Μικρολίμανο ως μία από τις πιο ωραίες περιοχές της Αττικής αλλά και της χώρας, να γίνει πλέον επισκέψιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι  η ανάπλαση της περιοχής σε ένα καθορισμένο νομικό πλαίσιο,  με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας  σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι το τοπίο θα αλλάξει και με το κομμάτι ανάπλασης από την Ακτή Δηλαβέρη έως το ΣΕΦ, το οποίο είναι προγραμματισμένο  για τη νέα θητεία της  Δημοτικής Αρχής, όποια και αν είναι.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις