Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Γιατί αλλάζει όνομα η οδός Βιτωλίων στα Ταμπούρια. Το νέο όνομα του δρόμου

«Πράσινο φως» για τη μετονομασία της οδού Βιτωλίων στα Ταμπούρια «άναψε» η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πειραιά.
Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία με ομόφωνη απόφασή της, επικύρωσε, ουσιαστικά, την απόφαση της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας.
Έτσι, αναμένεται πλέον η τυπική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την μετονομασία της οδού Βιτωλίων σε οδό Αντιναύαρχου (ΠΝ) Κωνσταντίνου Πανανά.
Ο Κωνσταντίνος Πανανάς ήταν ιπτάμενος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με καταγωγή από το Ναύπλιο, που διέμενε στον Πειραιά. Έχασε τη ζωή του στις 11 Φεβρουαρίου 2016 μαζί με δύο συναδέλφους του, όταν το ελικόπτερό τους, τύπου «Αgusta Bell 212» συμμετέχοντας σε άσκηση με την ονομασία «Αστραπή» συνετρίβη , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε απόκρημνη περιοχή της νησίδας Κίναρο.
Κυβερνήτης του ελικοπτέρου ήταν ο 37χρονος Τάσος Τουλίτσης, έγγαμος, που φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1997 έως το 2001 και από τότε εντάχθηκε  στο Πολεμικό Ναυτικό. Θεωρείτο έμπειρος χειριστής με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης.
Συγκυβερνήτης ήταν ο Κωνσταντίνος Πανανάς και τρίτος αξιωματικός, χειριστής ραντάς, ο 36χρονος Λευτέρης Ευαγγέλου, έγγαμος με ένα παιδί.
Ο Κωνσταντίνος Πανανάς ήταν έγγαμος και είχε ένα παιδί. Όταν χάθηκε στο φοβερό δυστύχημα η γυναίκα του ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, το οποίο ήρθε στη ζωή 12 μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του.
Η βάφτιση του παιδιού, που πήρε το όνομα Κωνσταντίνος, έγινε, το καλοκαίρι του ίδιου έτους, με ανάδοχο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις