Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Δύο... βήματα πιο κοντά ήρθε η δημιουργία γηπέδου για τον ιστορικό Εθνικό

Βήμα… για ν’ αποκτήσει, επιτέλους, γήπεδο ο Εθνικός Πειραιά έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά.
Συγκεκριμένα, στη τελευταία συνεδρίαση του Σώματος έγινε ομόφωνα αποδεκτή εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη για να παραχωρηθεί για 49 χρόνια στην ιστορική ομάδα του Πειραιά μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων στο Σχιστό, ιδιοκτησίας του Δήμου.
Η έκταση βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Σχιστού, μεταξύ των πρώην αποθηκών (TOLLS) του ΥΠΕΧΩΔΕ και του κόμβου Σχιστού Περάματος.
Εκεί ο Εθνικός θα κατασκευάσει σε αυτό το χώρο αθλητικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, όπως έχει ήδη συμφωνήσει με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.
Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει στο προϋπολογισμό της 2,5 εκατομ. €, που θα διατεθούν για την κατασκευή του γηπέδου της πειραϊκής ομάδας.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η έκταση θα παραχωρηθεί «μετά την περαίωση των δικαστικών εκκρεμοτήτων».
Οι.. εκκρεμότητες σχετίζονται, κατά πληροφορίες, με την εγγραφή του κτήματος ως ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά στο Εθνικό Κτηματολόγιο των περιοχών Περάματος και Κερατσινίου, η οποία δεν συντελέστηκε μέχρι το έτος 2017 ως καταληκτική  προθεσμία των δηλώσεων  των ιδιοκτησιών των περιοχών αυτών και ο Δήμος προς αποκατάσταση αυτού έχει ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Ν. 4661/2013 των εκπρόθεσμων δηλώσεων.

@ Λέτε όταν πια αποκτήσει γήπεδο ο Εθνικός να μετονομαστεί σε Εθνικό… Περάματος; Ούτε γι’ αστείο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις