Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Επιβεβαιώθηκε στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων ο «ούριος άνεμος» στις σχέσεις κυβέρνησης- εφοπλιστών

Ικανοποίηση προκάλεσε στον εφοπλιστικό κόσμο η παρουσία και η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα σημερινά εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια».
Η ικανοποίηση του εφοπλιστικού κόσμου αποτυπώθηκε στη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη, που χαρακτήρισε ως «απόδειξη πολιτικής ωριμότητας του έθνους μας αλλά και της ελληνικής Πολιτείας, το γεγονός ότι με σύμπνοια και υπευθυνότητα έχουν αναγνωρίσει τον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας των Ελλήνων ως εθνικό κεφάλαιο μεγάλης εμβέλειας με οικονομικά και στρατηγικά οφέλη για τον τόπο καθώς και την ειλικρινή επιθυμία των Ελλήνων πλοιοκτητών να διατηρήσουν τους στενούς τους δεσμούς με την πατρίδα και να συνδράμουν στην αναζωπύρωση της ναυτοσύνης του λαού μας».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην ισχυρή της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο λέγοντας ότι «η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως, με το 20% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και το 50% του ευρωπαϊκού, σε όρους χωρητικότητας, να ανήκει σήμερα σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες. Η δραστηριότητα των οποίων, προφανώς και αποτελεί ένα βαρύνον μέγεθος στο ΑΕΠ της χώρας».
«Αρκεί να πω ότι μόνο για το 2017, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ξεπέρασε τα 9 δισ. ευρώ, σχεδόν 20% πάνω, σε σχέση με το 2016», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για να σημειώσει ότι δίνεται μεγάλη σημασία στα θετικά αποτελέσματα, που μπορεί να υπάρξουν για την εθνική οικονομία από:
•    Την αξιοποίηση των λιμανιών
•    Την αναβίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας
•    Την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του yachting.
Στα εγκαίνια έκαναν ακόμα χαιρετισμούς ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Lim Kitack, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών  Violeta Bulc και εκ μέρους των διοργανωτών, ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε..

@ Οι εφοπλιστές μπορεί να είναι ικανοποιημένοι, αλλά αυτά τα περί αξιοποίησης των λιμανιών, την αναβίωση της ναυπηγοεπισκευής κ.ά, ήμουνα νιός και γέρασα….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις