Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

83 κοντέινερ έπεσαν στη θάλασσα από πλοίο! Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Γέμισε η θάλασσα με κοντέινερ, που έπεσαν από φορτηγό πλοίο προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Το ατύχημα συνέβη στο με σημαία Λιβερίας πλοίο μεταφοράς κοντέινερ  «YM Efficiency», που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 4.300 TEU (μονάδα μέτρησης των κοντέινερ), που βρέθηκε σε κακοκαιρία και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έπεσαν στη θάλασσα 83 κοντέινερ ενώ άλλα 30 καταστράφηκαν.
Το «YM Efficiency» ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Ταιβάν (Yang Ming Marine Transport Corporation) και ταξίδευε από το λιμάνι Kaohsiung της Ταιβάν στο Port Botany του Σίδνεϋ, όταν βρέθηκε σε κακοκαιρία, περίπου 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά από το Newcastle της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας (sbs.com.au, κ.α), που επικαλούνται δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πλοίο αρνήθηκε, τη Παρασκευή 1.6 να εισέλθει στο Port Botany.  Αντίθετα, διεθνή ναυτιλιακά site αναφέρουν ότι οι τοπικές αρχές δεν επέτρεψαν στο πλοίο να μπει στο λιμάνι μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι τα κοντέινερ που μετέφερε δεν περιείχαν επικίνδυνα φορτία.
Τελικά, έπεσαν στη θάλασσα 83 εμπορευματοκιβώτια ενώ σε τουλάχιστον άλλα 30 έχουν προκληθεί ζημιές.
Εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι στα κοντέινερ δεν υπήρχαν επικίνδυνα εμπορεύματα ή μολυσματικές ουσίες.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κοντέινερ που έπεσαν στη θάλασσα περιείχαν, μεταξύ άλλων, χειρουργικές μάσκες, βρεφικές πάνες, δομικά υλικά κ.α

Για να δείτε βίντεο και άλλες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Αμέσως σήμανε συναγερμός και απογειώθηκε ελικόπτερο για να εντοπιστούν τα «αδέσποτα» κοντέινερ και εφόσον καταστεί δυνατό να περισυλλεγούν διότι αποτελούν μεγάλη απειλή για τη ναυσιπλοΐα. Παράλληλα, ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα σκάφη ώστε να έχουν αυξημένη επιτήρηση και να ειδοποιήσουν τις τοπικές αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο κοντέινερ.
Ήδη, δύο κοντέινερ εντοπίστηκαν  σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το Fingal Head και το νησί Boondelbah, κοντά στο Port Stephens, ενώ τμήματα άλλου δοχείου βρέθηκαν σε βράχους στο Yacaaba Headland, με τα αντικείμενα να έχουν βγει στη θάλασσα. Επίσης αντικείμενα από το περιεχόμενο των κοντέινερ βρέθηκαν και σε άλλες κοντινές παραλίες.

@ Δεν θέλω να σκέφτομαι τέτοιο ατύχημα στο Αιγαίο. Ε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις