Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Πάμε να παίξουμε ξανά επιτραπέζιο ποδόσφαιρο (subbuteo)

Ημερίδα Subbuteo διοργανώνουν, για πρώτη φορά, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” (Θηβών 245, Νίκαια), η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Subbuteo Ελλάδας.
To Subbuteo, ως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τακτικής ποδοσφαίρου, τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές και είχε κερδίσει τον τίτλο του παιχνιδιού της χρονιάς. Τον τελευταίο καιρό το παιχνίδι Subbuteo κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή του με στόχο την αναβίωσή του για τους παλαιούς, αλλά και τη γνωριμία και τη διάδοσή του στις νεότερες γενιές.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις τεχνικών και στρατηγικής του παιχνιδιού, σε όλο του το εύρος, από παίκτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, αλλά κι από παίχτες που παίρνουν μέρος σε επίσημα τουρνουά. Επίσης, όσοι επισκέπτες επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε αγώνες subbuteo, επιλέγοντας τα χρώματα της ομάδας τους και κυρίως να πάρουν συμβουλές από τους ειδικούς για τον καλύτερο τρόπο χειρισμού των φιγούρων.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κος Ιωάννης Μπακατσέλος αναφερόμενος στην εκδήλωση δήλωσε :
“Πρόκειται για μία ημέρα χαράς, ευκαιρία για όλους να μάθουμε, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε. Το Subbuteo δεν είναι ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι ποδοσφαίρου. Έχει κανόνες, στρατηγική και δεξιότητες. Καλούμε όλους τους δημότες και κατοίκους μας να παρευρεθούν και να παίξουν. Έτσι οι μεγαλύτεροι θα το θυμηθούν και οι νεότεροι θα το γνωρίσουν.”
Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ.

@ Πόσα χρόνια μας γυρίζει πίσω αυτό το επιτραπέζιο ποδόσφαιρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις