Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ο Μαδούρο εκλέχτηκε ξανά πρόεδρος της Βενεζουέλας με 67%

Εάν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων και ιστοσελίδων, τότε ο λαός της Βενεζουέλας πρέπει να είναι… σχιζοφρενικός.
Διότι πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ένας λαός, ο οποίος βιώνει «οικονομική κρίση, φτώχεια και εξαθλίωση» και παρόλα αυτά επανεκλέγει τον «καταστροφέα» του με το εντυπωσιακό ποσοστό 67,7%!
Αυτό το ποσοστό συγκεντρώνει ο Νίκολα Μαδούρο, λαμβάνοντας 5.823.728 ψήφους, στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής 20/5, με καταμετρημένο  το 92,6% των ψήφων.
Ο βασικός αντίπαλός του, ο Χένρι Φαλκόν έλαβε μόλις 21,2% (1.820.552 ψήφους) ενώ ο Χαβιέ Μπερτούκτσι έλαβε 925.042 ψήφους και ο Ρεϊνάλντο  Κιουχάντα 34.614 ψήφους.
Τώρα, μπορεί ορισμένα ελληνικά μέσα να γράφουν ότι πρόκειται για «μια μη δημοκρατική εκλογική αναμέτρηση» και να επικαλούνται εκτιμήσεις ανώνυμων «παρατηρητών» (;) ότι «οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν με ελεύθερο και διαφανή τρόπο», ωστόσο ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι δεν υπήρξαν καταγγελίες για παρατυπίες από τους κυριότερους αντιπάλους του σοσιαλιστή προέδρου της χώρας.

@ Όχι, δεν έχουν κακή πληροφόρηση τα συγκεκριμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Απλά, για ένα αδιευκρίνιστο λόγο θεωρούν ότι «χτυπώντας» (και συκοφαντώντας;) τον Μαδούρο κάνουν… αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις