Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Μαγνήτισε τα βλέμματα ο Μίλτος Τεντόγλου με τη πρωτιά του στο Piraeus Street Long Jump. Τι έγινε στον αγώνα δρόμου του Σαββάτου

Μαγνήτης αποδείχθηκε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου στον υπαίθριο αγώνα άλματος εις μήκος, με την ονομασία Piraeus Street Long Jump που διεξήχθη, την Κυριακή, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.
Ο «ιπτάμενος» Μίλτος  με το άλμα που έκανε με την πρώτη προσπάθεια πέτυχε επίδοση 8,06 μέτρων, η οποία αν και μακριά από το ατομικό ρεκόρ του, που είναι 8,65 μέτρα, ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο.
Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ, με άλμα στα 8,05μ, τρίτος ο εκπληκτικός 18χρονος Τσέχος Πετρ Μάιντλσμιντ, με 8, 00 μέτρα μόλις τρία εκατοστά πίσω από το ρεκόρ του και τέταρτος ο πάντα μαχητικός Βρετανός Φίντσαμ-Ντιούκς, που άγγιξε τα 8 μέτρα με άλμα στα 7,98.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο κορυφαίος Έλληνας άλτης, ο οποίος προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μαγνήτισε τα βλέμματα.
Άλλωστε ήταν ο πρώτος αγώνας του Τεντόγλου σε ελληνικό έδαφος για τον ανοιχτό στίβο και έγινε σε υπερυψωμένο διάδρομο, όπως και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη. Έτσι, οι κερκίδες που στήθηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αλλά και ο περιβάλλων χώρος γέμισαν από κόσμο, που έσπευσε να αποθεώσει τον μεγάλο αθλητή,

Ο Τεντόγλου στη πρώτη προσπάθειά του πέτυχε την επίδοση που του χάρισε και το χρυσό μετάλλιο και συνέχισε με δύο άλματα στα 8 και στα 8,05 μέτρα.
Ωστόσο, στο τέταρτο άλμα του γλίστρησε στη βαλβίδα με αποτέλεσμα να στραβώσει το καρφί από το παπούτσι του και έτσι να έχει άσχημη πτώση μέσα στο σκάμμα, η οποία ευτυχώς δεν του επέφερε κανέναν τραυματισμό.


Αφού πήρε άλλο ζευγάρι παπούτσια από τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, τότε έκανε το πέμπτο άλμα του το οποίο δεν ολοκλήρωσε και απλά το περπάτησε και έτσι μετρήθηκε στα 6.76μ ενώ στην τελευταία του προσπάθεια φάνηκε να έχει ξανά μία δυσκολία στη βαλβίδα με αποτέλεσμα να κοντέψει να προσγειωθεί κάπως άτσαλα και να κάνει κίνηση για να αποφύγει τον τραυματισμό.
Χαρακτηριστικό της αγάπης του κόσμου για τον Μίλτο Τεντόγλου, αλλά και για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που μετείχαν στο 2ο Piraeus Street Long Jump ήταν το γεγονός ότι άπαντες και άπασες έμειναν στις θέσεις τους για να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στην απονομή των επάθλων μετά τη λήξη του αγώνα.
•  Με πληροφορίες από sport24, gazetta.gr, newsit.gr

Ο αγώνας δρόμου του Σαββάτου

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν, χθες το βράδυ, στο Run Greece Πειραιάς 2024, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη. Οι κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά κατακλύστηκαν από φίλους του αθλητισμού και από λάτρεις των αγώνων δρόμου.
Το αθλητικό γεγονός, οργανώθηκε  από το  ΣΕΓΑΣ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Πειραιά και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής.
Στο Run Greece Πειραιάς 2024, την εκκίνηση έδωσαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού  Νίκος Γέμελος και ο Πρόεδρος της  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά Θεόδωρος Βόσσος.  
Το Run Greece Πειραιάς 2024, ο πρώτος εφετινός βραδινός αγώνας  της σειράς Run Greece,  είχε αφετηρία και τερματισμό τον Τινάνειο Κήπο με διαδρομές των 10 χλμ., των  5 χλμ. , καθώς και  παιδικού αγώνα, με αφετηρία την πλατεία Τερψιθέας.
Η  διαδρομή που  ακολούθησαν οι δρομείς ήταν  Βασ. Γεωργίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Χατζηκυριάκου, Θουκιδίδου, Θεοτόκη, Φρεαττύδος, Ζαννή, Χαρ. Τρικούπη, Πολυτεχνείου, Β΄ Μεραρχίας, Λαμπράκη και κατάληξη στη Βασ. Γεωργίου.
Κατά τη διάρκεια των απονομών, ο κ. Μώραλης απένειμε μετάλλια στον πρώτο νικητή του Run Greece Πειραιάς 2024, στα 10 χλμ  Γιώργο  Μίνο και στην πρώτη νικήτρια στα 5 χλμ   Άννα Μαρία Μαντά.
Επιπλέον, ο κ. Γέμελος απένειμε μετάλλια στη δεύτερη νικήτρια στα 10 χλμ  Μαρία Ροβίθη και στην τρίτη νικήτρια στα 5 χλμ.  Φιλιώ Καπέτη.  
Την εκκίνηση του αγώνα «έντυσε» με τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις