Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ποιά καταστήματα και τι επιχειρήσεις ξεκίνησαν να λειτουργούν στον Πύργο του Πειραιά. Βίντεο με την ιστορία του Πύργου

Τα εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά σηματοδότησαν την επίσημη έναρξη λειτουργίας του 22οροφου κτηρίου, που είχε «στοιχειώσει» για περίπου 50 χρόνια στην πόλη.
Η ολοκλήρωσή του δρομολογήθηκε στις 6 Ιουλίου του 2020, οπότε το κοινοπρακτικό σχήμα των DIMAND, EBRD και PRODEA Investments, μετά από συμμετοχή σε διαγωνισμό, υπογράφει με τον Δήμο Πειραιά σύμβαση παραχώρησης του κτηρίου για 99 χρόνια και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής του.
Σημαντικό στοιχείο ότι το κτήριο βρίσκεται σε περιοχή- φιλέτο, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της χώρας. Έτσι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του, μπορούν να απολαμβάνουν εύκολες μετακινήσεις καθώς συνδέεται με όλα τα Μέσα σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, Προαστιακός) αλλά και τα Μέσα οδικών μεταφορών (Αστικά λεωφορεία, Τρόλεϊ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «ο Πύργος Πειραιά, ως ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης της Ελλάδας, στοχεύει στην ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) και σε ακόμα μία, παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση, που αφορά την υγεία και την ευεξία των χρηστών του κτηρίου, την πιστοποίηση WELL
Έχοντας προσελκύσει μισθωτές διεθνούς βεληνεκούς, ο πρώτος βιοκλιματικός και ψηφιακός ουρανοξύστης της χώρας φιλοξενεί γραφεία διακεκριμένων επιχειρήσεων, χώρους εστίασης και άθλησης, ένα φαρμακείο καθώς και εμπορικά καταστήματα μεγάλων ομίλων.
Συγκεκριμένα, στο ισόγειο, τον 1ο και 2ο όροφο, λειτουργεί από τον Μάιο του 2024, το μεγαλύτερο κατάστημα Zara και Zara Home της Ελλάδας, με συνολική επιφάνεια 5.850 τ.μ.

                                                    Βίντεο με την ιστορία του Πύργου


Στο ισόγειο και τον 1ο επίσης,
λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2023, το 1.200 τ.μ. κατάστημα αθλητικών ειδών του βρετανικού κολοσσού JD Sports, ενώ στο προσεχές διάστημα, στο ισόγειο του κτηρίου, στη συμβολή των οδών Μακράς Στοάς και Ιπποκράτους, θα βρίσκει κανείς το φαρμακείο της γνωστής αλυσίδας Papanikolaou Pharmacies.
Στον τρίτο όροφο του Πύργου Πειραιά, σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, ένας πολυχώρος εστίασης θα υποδέχεται επισκέπτες και ενοίκους, με τα Nice n Easy café, Nice n Easy Bistrot, Majestic και Cloud 9.
Στον 4ο, το γυμναστήριο Athlesis θα προσφέρει υπηρεσίες personal training ενώ στον ίδιο όροφο θα δημιουργηθεί από την Piraeus Tower ένας χώρος Wellness για τους ενοίκους του κτηρίου.
Από τον 5ο έως τον 22ο, με θέα 360ο, και επιφάνεια περίπου 1.000 τ.μ. οι όροφοι γραφείων έχουν ξεκινήσει να παίρνουν ζωή. Σύμφωνα με όσα επίσημα έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα, στον 9ο έως τον 14ο όροφο, εγκαθίσταται η Dialectica, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις διεθνώς και από τους σημαντικότερους Knowledge Brokers της παγκόσμιας αγοράς.


Στον 15ο
πρόκειται σύντομα να μετεγκατασταθεί η NorthStandard, ένα από τα μεγαλύτερα P&I Clubs με γραφεία που καλύπτουν όλα τα κύρια ναυτιλιακά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ στον 22ο βρίσκεται ήδη ο Όμιλος V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη. Ο Όμιλος αποτελεί ένα περιβαλλοντικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στους τομείς της συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων, στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην πράσινη τεχνολογία και στις επενδύσεις, με δραστηριότητα που επεκτείνεται και εκτός συνόρων με παρουσία στην Αίγυπτο και τα Βαλκάνια.

Για να διαβάσετε όσα στοιχεία θέλετε να ξέρετε για τον Πύργο πατήστε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις