Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Εξαρθρώθηκε συμμορία "πορτοφολάδων" που δρούσε στη γραμμή του μετρό Δημοτικό Θέατρο- Αεροδρόμιο

Φωτό από τις
κατασχέσεις της ΕΛ.ΑΣ

Συμμορία, που «ρήμαζε» τους επιβάτες στους συρμούς της γραμμής του μετρό Δημοτικού Θεάτρου- Αεροδρόμιου εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 1η Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και εξαρθρώθηκαν, όπως έγινε γνωστό, από την Αστυνομία, συνολικά έξη συμμορίες, από τις οποίες οι δύο διέπρατταν κλοπές από τουρίστες και πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τουριστικές περιοχές. Άλλες έκαναν κλοπές από οχήματα, διακίνηση ναρκωτικών και διακίνηση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η συμμορία, που δρούσε στη γραμμή του μετρό Δημοτικό Θέατρο- Αεροδρόμιο αποτελείτο από

34 άτομα, κυρίως αλβανικής καταγωγής.
Τα μέλη της σπείρας εκτός από το μετρό «χτυπούσαν» και σε πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας. Ωστόσο, στην παραπάνω γραμμή είχαν τον απόλυτο έλεγχο και όποιος άλλος ήθελε να…. δράσει σε αυτήν έπρεπε να λάβει την άδειά το6υς και να τους παραχωρήσει ποσοστό από τα «κέρδη».
Η δεύτερη ομάδα, που δραστηριοποιείτο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόσο σε στάσεις όσο και μέσα σε οχήματα ή συρμούς, καθώς και σε χώρους, όπου βρίσκονταν πολλοί τουρίστες, κυρίως στην Αθήνα, αποτελείτο από 94 άτομα, κυρίως Ρουμάνους.
Τα μέλη της σπείρας δρούσαν οργανωμένα και για να μην αναγνωρίζονται φορούσαν κατάλληλα ρούχα, δρούσαν με μεγάλη ταχύτητα και άλλαζαν συνεχώς τόπο διαμονής, σε ξενοδοχεία και δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Από τα θύματά τους αφαιρούσαν πορτοφόλια, κινητά, ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα τιμαλφή. Στη συνέχεια τοποθετούσαν τα κλοπιμαία σε κρυψώνες και επανέρχονταν για να συνεχίσουν τη δράση τους.  Με την επίτευξη του στόχου τους, συγκέντρωναν τα κλοπιμαία και χρησιμοποιώντας ταξί μετέβαιναν σε σημεία συνάντησης με τους κλεπταποδόχους.
Όταν τα κλοπιμαία περιλάμβαναν κάρτες ανάληψης, διαφοροποιούσαν τη δράση τους και σε περίπτωση που ο κωδικός PIN βρισκόταν μέσα στο πορτοφόλι, προέβαιναν σε άμεση ανάληψη χρημάτων μέσω Α.Τ.Μ., ενώ σε διαφορετική περίπτωση αφαιρούσαν τα χρήματα μέσω μηχανημάτων POS που διατηρούσαν στις οικίες τους.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν, από όλες τις συμμορίες, 50 άτομα ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα 187, από τους 6 βρίσκονται ήδη στη φυλακή ενώ ένας έχει εκδοθεί σε αρχές άλλους κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις