Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Τρεις Δήμοι διεκδικούν την επέκταση του μετρό σε Κερατσίνι και Πέραμα. Προετοιμάζονται για δράσεις. Στη Βουλή το αίτημα

Σε σειρά δράσεων προχωράνε τρεις Δήμοι της περιοχής μας με αίτημα την επέκταση του μετρό σε Κερατσίνι και Πέραμα!
Η απόφαση λήφθηκε σε συνάντηση των δημάρχων Κερατσινίου Χρήστου Βρεττάκου, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκου και Σαλαμίνας Γιώργου Παναγόπουλου, οι οποίοι σε κοινή επιστολή τους δηλώνουν την πρόθεσή τους «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τόσο με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όσο και με αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες» για την ανάδειξη του αιτήματος.
Οι κοινές δράσεις ξεκινάνε με την υποβολή αιτήματος προς τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα για την πραγματοποίηση συνάντησης.
Πάντως στην επιστολή τους οι τρεις δήμαρχοι, αφού καταγγέλλουν ότι οι κυβερνήσεις δεν περιέλαβαν στην επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό τις περιοχές τους, εξέφρασαν την «αγανάκτηση λαού της περιοχής μας όταν βλέπουν να εξαγγέλλονται σχέδια επέκτασης της Μετρό ΑΕ και εργασίες επέκτασης σε τρίτες περιοχές εκτός των Δήμων μας».

 Το θέμα πάει στη Βουλή

Με αφορμή τη συνάντηση των τριών δημάρχων και τις αποφάσεις, που λήφθηκαν, η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νίνα Κασιμάτη έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας αναφορά προς τον υπουργό Μεταφορών.
Η κ. Κασιμάτη με την αναφορά της «καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα να διαπιστώσει την ανάγκη πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια συγκοινωνία-γραμμή μετρό και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για το σχεδιασμό και την επέκταση του μετρό σε αυτούς τους κομβικούς δήμους της Β’ Πειραιά ανταποδοτικά, καθώς ήδη επιβαρύνονται κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά από άλλες βαρέως οχλούσες δραστηριότητες δυσανάλογα με άλλες περιοχές της Αττικής, και βεβαίως να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις