Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Το «Κάστρο» της παιδικής χαράς στον πεζόδρομο Καμπάνη στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη άνοιξε για τα παιδιά

Ένα «Κάστρο» στον πεζόδρομο της οδού Καμπάνη άνοιξε τις πύλες του για τους μικρούς φίλους του. Με τσουβαλοδρομίες, κουτσό, σχοινάκι και άλλα παιχνίδια γειτονιάς  από τους γυμναστές της Διεύθυνσης Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης παιδικής χαράς στον πεζόδρομο της οδού Καμπάνη, δίπλα στην κεντρική πλατεία Ρέντη.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Απριλίου,τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν υγιεινά σνακ με τη βοήθεια της διατροφολόγου Κατερίνας Χατζήρη η οποία τους αποκάλυψε και τα μυστικά της υγιεινής διατροφής.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 120.000 €  συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και ολοκληρώθηκε με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος. 
Με τη συγκεκριμένη ανακατασκευή ο χώρος των οργάνων επεκτάθηκε, τοποθετήθηκαν κούνιες και τραμπάλες ανά ηλικιακή κατηγορία για νήπια και παιδιά και αντικαταστάθηκαν τα δάπεδα ασφαλείας . Η παιδική χαρά απέκτησε σύνθετα θεματικά όργανα όπως είναι το «Κάστρο» με δυνατότητα απασχόλησης 18 παιδιών.
Ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης επισημαίνει:
«Η ανακατασκευή αυτή πραγματοποιήθηκε με στόχο την αναβάθμιση της παιδικής χαράς σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών. Η παιδική χαρά στον πεζόδρομο της οδού Καμπάνη σχεδιάστηκε με γνώμονα την ασφάλεια και με όργανα κατάλληλα για διαφορετικές ηλικίες. Η δημιουργία και η ανακατασκευή παιδικών χαρών σε κάθε γειτονιά είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας γιατί  χρέος μας είναι να προσφέρουμε σε κάθε παιδί χώρους εκτόνωσης και διασκέδασης».

•    Η παιδική χαρά είναι σύμφωνη  με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ’αρίθμ. 28492/11-05-2009 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 931/18-05-2009), καθώς και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης ΕΝ1176και ΕΝ1177

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις