Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τα ξημερώματα τον Πειραιά! Τι εξετάζει η Αστυνομία. Τι είδαν αυτόπτες μάρτυρες

 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, στον Πειραιά.
Η έκρηξη, που ακούστηκε σε όλη την πόλη, προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στους υαλοπίνακες παρακείμενων καταστημάτων και στην είσοδο πολυκατοικίας αλλά και στο πρατήριο υγρών καυσίμων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.
Περίοικοι βγήκαν αναστατωμένοι στον δρόμο προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί.
«Ήταν γύρω στις 03: 20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε», ανέφερε ο κ. Γιώργος. Και πρόσθεσε:
«Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω[…] Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα[…]».
Άλλος κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε:
γώ επειδή κοιμάμαι αργά, 3.15 ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, άνοιξαν τα παράθυρα, έσπασαν τζάμια και μύριζε μπαρούτι. Όλη η πολυκατοικία κατεβήκαμε κάτω, και το αμάξι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πριν από έναν μήνα είχαμε ακούσει πυροβολισμούς δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση. Δεν ξέρω ποιος θα μας αποζημιώσει".
"Όλα τα τζάμια σπάσανε στο σπίτι μας ευτυχώς δεν ήμουν κοντά σε κάποιο", συμπλήρωσε.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ελληνικής αστυνομίας, αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, ενώ πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση.

Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ
Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μάντρα που χωρίζει το βενζινάδικο από τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης, στην πλευρά του σκοτεινού χώρου στάθμευσης.
Όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί (Mega, OPEN), οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών στρέφονται στο ενδεχόμενο το «χτύπημα» να είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Αυτό ενισχύεται από πληροφορίες, που αναφέρουν ότι πριν από ένα μήνα είχαν ριφθεί πυροβολισμοί στο ίδιο σημείο από διερχόμενο όχημα, αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.
Πάντως πηγές της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην έκρηξη και μια σύντομη καταδίωξη οχήματος που εντοπίστηκε να κινείται χωρίς πινακίδες στην γέφυρα Καλυφτάκη. Πρόκειται για περιστατικά με χρονική απόσταση άνω της μίας ώρας και κατά πληροφορίες στο σκουρόχρωμο όχημα επέβαιναν Ρομά που κατευθύνθηκαν προς τα δυτικά προάστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις