Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Αλλαγές σε γραμμές λεωφορείων του Πειραιά, του Κερατσινίου, του Καραβά, της Παλαιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων

Μια νέα γραμμή πρόσθεσε στο λεωφορειακό δίκτυό του ο ΟΑΣΑ και τροποποίησε υπάρχουσα που έφτανε μέχρι την Ακτή Ξαβερίου για την καλύτερη και συχνότερη μετακίνηση των  κατοίκων των περιοχών Καραβά, Παλαιάς Κοκκινιάς και Καμινίων προς το κέντρο της πόλης.
Όπως έχουν διαπιστώσει οι πειραιώτες, που εξυπηρετούνται με τα λεωφορεία, μετά την έλευση του μετρό στους γύρω δήμους και στον Πειραιά «κόπηκαν» κάποιες λεωφορειακές γραμμές προς Πειραιά, με τη λογική ότι οι πολίτες θα εξυπηρετούνταν  από το μετρό.
Ωστόσο, αυτό δημιούργησε πρόβλημα στις περιοχές Καραβά, Παλαιά Κοκκινιά και Καμίνια, καθώς αυτές είναι μακριά από τους σταθμούς μετρό της Νίκαιας και του Πειραιά.
Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες αλλά τελικά ο ΟΑΣΑ μετά από παρεμβάσεις του Δήμου και τοπικών φορέων έκανε ορισμένες κινήσεις, που πιστεύεται ότι θα διευκολύνουν την συγκοινωνιακή πρόσβαση των παραπάνω συνοικιών.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Πειραιά, η λεωφορειακή γραμμή 838, μετονομάστηκε σε «ΟΜΟΝΟΙΑ-ΡΕΝΤΗΣ-ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ» και ενισχύθηκε με νέες στάσεις προς το κέντρο του Πειραιά.
Επιπλέον, τροποποιήθηκε η λεωφορειακή γραμμή 827 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ-ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ» (ΚΥΚΛΙΚΗ), η οποία έχει πλέον ως αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι και διατήρησε τη γραμμή 831 με ενίσχυση των δρομολογίων. ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΑΙΓΑΛΕΩ
Με αυτές τις παρεμβάσεις του Ο.Α.Σ.Α. υπολογίζεται ότι θα υπάρχει αύξηση δρομολογίων στην περιοχή άνω του 30%, αφού από 110  γίνονται ημερησίως 146.
Αναλυτικότερα στην γραμμή 838 έχουμε 29 νέα δρομολόγια, στην γραμμή 827 τα δρομολόγια από 35  την ημέρα γίνονται 42, ενώ στην υπάρχουσα  γραμμή  831 γίνονται  75 δρομολόγια.
Τα νέα δρομολόγια ξεκινούν στις 18.3.2024
Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΑ έχει ενημερώσει ότι μέχρι τις 27/3 γίνεται μερική τροποποίηση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών 820 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΣΤ.ΝΙΚΑΙΑ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) και 848 ΝΕΑΠΟΛΗ – ΧΑΡΑΥΓΗ, λόγω εργασιών, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως και μεταξύ των οδών Αρετής έως και Φιλελλήνων, στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Συγκεκριμένα:
Λεωφορειακή Γραμμή 820
Διαδρομή προς Κερατσίνι
Από Λεωφόρο Σαλαμίνος, αριστερά Ψαρών, δεξιά Χορμοβίτου, αριστερά Ελευθερίου Βενιζέλου, συνέχεια κανονικά η εγκεκριμένη διαδρομή.
Διαδρομή προς Νίκαια
Από 25ης Μαρτίου, αριστερά Χρυσοστόμου Σμύρνης, δεξιά Ιωνίας, αριστερά Δημοκρατίας, δεξιά Γρηγορίου Λαμπράκη, δεξιά Σαλαμίνος, συνέχεια Πέτρου Ράλλη, συνέχεια κανονικά η εγκεκριμένη διαδρομή.
Λεωφορειακή Γραμμή 848
Διαδρομή προς Χαραυγή
Από Γρηγορίου Λαμπράκη, αριστερά Λεωφόρο Δημοκρατίας, δεξιά Ακτή Ιωνίας, αριστερά Δωδεκανήσου, δεξιά Προικονήσου, δεξιά Χρυσοστόμου Σμύρνης, συνέχεια κανονικά η εγκεκριμένη διαδρομή.
Διαδρομή προς Νεάπολη
Από 25ης Μαρτίου, αριστερά Χρυσοστόμου Σμύρνης, δεξιά Ακτή Ιωνίας, αριστερά Δημοκρατίας, δεξιά Γρηγορίου Λαμπράκη, συνέχεια κανονικά η εγκεκριμένη διαδρομή.
Σημειώνεται ότι:
• Στην τροποποιημένη διαδρομή, τα οχήματα των ανωτέρων λεωφορειακών γραμμών θα πραγματοποιούν στάσεις, στις ήδη υπάρχουσες.
• Μετά το πέρας των εργασιών, τα οχήματα των ανωτέρων λεωφορειακών γραμμών θα ακολουθήσουν τις κανονικές τους διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις