Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Απίστευτο και όμως συνέβη: ΙΧ αυτοκίνητο βύθισε σκάφος που ήταν "δεμένο" στο λιμάνι Αλιέων στο Πέραμα!

Ένα ασυνήθιστο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς θύματα ή τραυματισμούς, σημειώθηκε στο λιμάνι Αλιέων, στην περιοχή «Αρμός» στο Πέραμα.
«Πρωταγωνιστής» ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο βύθισε (!) δύο σκάφη, που ήταν πρυμνοδετημένα στην προβλήτα του μικρού λιμανιού.
Από τα στοιχεία, που έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής φαίνεται ότι το ασυνήθιστο ατύχημα συνέβη ως εξής:
Το πρωί της Παρασκευής 23/2 ένας 86χρονος οδηγώντας το ΙΧ αυτοκίνητό του πήγε στο λιμανάκι των Αλιέων στην περιοχή «Αρμός». Είναι άγνωστο, ακόμα, τι ακριβώς έγινε και το όχημα με τον οδηγό και μοναδικό επιβαίνοντα έπεσε στην θάλασσα, με το πίσω μέρος, χωρίς ευτυχώς να βυθιστεί καθώς έπεσε πάνω σε δύο σκάφη!
Αποτέλεσμα ήταν το ΙΧ να μισοβυθιστεί, με το πίσω μέρος του να εφάπτεται στο νερό καθώς συγκρατείτο από δύο πρυμνοδετημένα στο σημείο σκάφη.
Στελέχη του Λιμενικού που έσπευσαν, βρήκαν το ΙΧ σε αυτή την θέση και ζήτησαν να μεταβούν επιτόπου, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ, όπως και έγινε.
Στο μεταξύ, ο 86χρονος οδηγός βγήκε από το ΙΧ με τη συνδρομή των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία του.
Όπως έγινε γνωστό από την πτώση του οχήματος προκλήθηκε εισροή υδάτων και στα δύο σκάφη, με αποτέλεσμα την βύθισή του ενός και τη μερική κλίση του δεύτερου.
Ακολούθησε η ανέλκυση του Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και η ανέλκυση των δύο σκαφών, με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος,
Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις