Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

«Καραμπόλες» πλοίων στη Δραπετσώνα λόγω της κακοκαιρίας!

«Καραμπόλες» πλοίων έγιναν, το μεσημέρι της Τρίτης 9/1, στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό «Ζέφυρος» του Πειραιά οι άνεμοι που επικρατούσαν ήταν έντασης 4 με 5 μποφόρ ανατολικής/ νοτιοανατολικής κατεύθυνσης (ταχύτητα ανέμου 27,4 χιλιόμετρα την ώρα), αλλά είτε στο χώρο του λιμανιού επικράτησαν, για κάποιο διάστημα, ισχυρότεροι τοπικοί άνεμοι είτε είναι εντελώς ανυπεράσπιστο σε ανέμους με αυτή τη φορά.
Όπως και να έχει η πρώτη «καραμπόλα» έγινε όταν έσπασαν οι πρωραίοι κάβοι πρόσδεσης του ελληνικού επιβατηγού- ταχύπλοου «ALKADARA DOS», που αγοράστηκε προ μηνών από την εταιρεία SAOS.
Το πλοίο προσέκρουσε στο ελληνικό επιβατηγό- οχηματαγωγό της ίδιας εταιρείας «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει, αυτές τις μέρες, ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και αυτό με τη σειράς του με το με σημαίας Κύπρου επιβατηγό- οχηματαγωγό «SUPERSTAR II».
Επίσης, το πρυμνοδετημένο φορτηγό- οχηματαγωγό «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» προσέκρουσε με το επιβατηγό «ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» προκαλώντας του υλικές ζημιές.
Από τις δύο «καραμπόλες» δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε και πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των πλοίων.
Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Κερατσινίου ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των παραπάνω πλοίων μέχρι να επιθεωρηθούν και να προσκομίσουν πιστοποιητικά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις