Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Πέντε χρόνια μετά τη δημοπράτησή τους δεν έχουν ολοκληρωθεί αθλητικά έργα της Περιφέρειας στον Κορυδαλλό!

Η φωτό παραχωρήθηκε από
την Περιφέρεια

Απίστευτο και όμως.... Ελληνικό! Πέντε χρόνια μετά τη δημοπράτησή του ένα σημαντικό αθλητικό έργο στον Κορυδαλλό, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί!
Πρόκειται για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου – βιοκλιματικού κολυμβητηρίου και 2 γηπέδων αντισφαίρισης, προϋπολογισμού 8,4 εκατομ. ευρώ.
Το θέμα έρχεται στην επικαιρότητα μετά από δελτίο τύπου του απερχόμενου περιφερειάρχη Γ. Πατούλη "για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών", για την οποία, όπως γράφει, ενημερώθηκε "από την αρμόδια  αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου".
Στο ίδιο δελτίο τύπου διαβάζουμε ότι

"για την τελική ολοκλήρωση και παράδοση των εγκαταστάσεων εκκρεμεί η τοποθέτηση μέρους του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και αυτοματισμών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου 2023".
Ωστόσο, το έργο είχε ετοιμαστεί με την συνδρομή του Δήμου επί δημαρχίας Σταύρου Κασιμμάτη, από την Περιφέρεια Αττικής και είχε δημοπρατηθεί από το Μάιο του 2018. Η σύμβαση υπεγράφη στις 9 Οκτωβρίου 2018 και η διάρκειά της ήταν περίπου 18 μήνες.
"Εφόσον δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις το έργο θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2020", ανέφεραν, σχετικά δημοσιεύματα. Ωστόσο, τριάμισι χρόνια μετά το έργο δεν έχει τελειώσει και δεν δίνεται καμία εξήγηση για αυτό.
Το σημαντικό για την πόλη έργο γίνεται στην περιοχή των γυναικείων φυλακών, κοντά στη νέα πλατεία, η οποία διαμορφώθηκε μετά την παραχώρηση στην πόλη μέρους του συγκροτήματος των φυλακών, σε άμεση γειτνίαση με μεγάλο αριθμό σχολείων προσφέροντας έτσι δυνατότητες άθλησης και αναψυχής και στους μαθητές αυτών,
Η χρήση γεωθερμίας, βιοκλιματικών συστημάτων και ψυχρών υλικών, συμβάλλουν όχι μόνο στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και στην ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Το κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο έχει επιφάνεια κάλυψης 1.570,98 μ2, αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες, διαθέτει κερκίδες δυναμικότητας 225 θεατών και η κολυμβητική δεξαμενή είναι διαστάσεων 21 Χ 25,03 μέτρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις