Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Μια Νικαιώτισσα κατακτά με το ντοκιμαντέρ της το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιδαύρου!

Με το Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ <best documentary acting code awards> διακρίθηκε η δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Δέσποινα Σωτηροπούλου στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιδαύρου "International Epidaurus Film Festival"  για το ντοκιμαντέρ της "ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ  - DAUGHTERS OF SILENCE"
Το ντοκιμαντέρ μέσα από προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τη βαρβαρότητα, την τρομοκρατία, το φόβο και την εγκατάλειψη διεισδύει στην ανισότητα των Φύλων, την έμφυλη βία, τη γυναικοκτονία και τις θέσεις της Πολιτείας, του Δικαίου και της Εκκλησίας.
Με κινηματογραφική και δραματουργική απόδοση της τραγικής αλήθειας καταγράφονται τα υψηλά ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας, της κακοποίησης και δολοφονίας των γυναικών καθώς και τα αναπάντητα ερωτήματα, όπως: Πως προστατεύει το κράτος τη μητέρα και τα παιδιά της από τους κακοποιητές; Πως περιθάλπει τα θύματα που τερματίζουν την ανοχή και τη σιωπή τους; Ποια η προστασία του  Νομικού συστήματος; Γιατί η κακοποίηση δεν έχει τέλος;
Τα κινηματογραφικά μέρη αποδίδουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χατούπη, Βάνα Πεφάνη και οι τελειόφοιτοι ηθοποιοί της Ανώτερης Θεατρικής Σχολής "Δήλος".

Μουσική σύνθεση Valerio Matola. Φωτογραφία Βαγγέλης Ευαγγελίου. Κινηματογράφηση Αντώνης Γασπαρινάτος. Τραγούδι Σωτηρία Σουσάνη. Τσέλο Σταύρος Παργιανός.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε από τη Δέσποινα Σωτηροπούλου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και την Επιτροπή Ισότητας Φύλων.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του London Greek Film Festival και του Acting Code Institute of London ενώ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στον κόσμο με συμμετοχές στα διαγωνιστικά τμήματα των φεστιβάλ.
Η κ. Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και στην πολύχρονη καριέρα της έχει διακριθεί για τα πολιτιστικά της ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος Πρασίνου - Περιβάλλοντος στον Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη.Τώρα είναι εντεταλμένη σύμβουλος Ισότητας Φύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις