Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Να κλείσει η δομή του ΟΚΑΝΑ στην Αγία Σοφία ζητάει ο Δήμος και οι δημοτικές παρατάξεις. Ποιους λόγους επικαλούνται

Από την κινητοποίηση στην οδό Αιτωλικού
Η φωτό παραχωρήθηκε από τον Δήμο

Σύσσωμος ο Πειραιάς απαίτησε από την ΕΛ.ΑΣ να κλείσει τη δομή του ΟΚΑΝΑ στην Αγία Σοφία.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης μαζί με τους υποψηφίους δημάρχους της πόλης  Γιώργο Γαβρίλη και Νίκο Αμπατιέλο μαζί με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους παραβρέθηκαν σε κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.
Παράλληλα, επιδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά απόφαση του δημάρχου για το κλείσιμο της δομής καθώς δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας.
Ο κ. Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε «τρεις σοβαρές πλημμέλειες», στις οποίες βασίστηκε η απόφασή του:

1.  «Δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση στη δημοτική αρχή, στην περιφέρεια, στους βουλευτές της πόλης, στους κατοίκους γι΄ αυτό που σχεδιαζόταν».
2.   «Δεν διαθέτει άδεια, παρά το ότι ο ΟΚΑΝΑ ισχυρίζεται ότι σε ένα ειδικό καθεστώς δεν απαιτείται άδεια από κανέναν, ούτε από το Υπουργείο Υγείας ούτε από τον Δήμο Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει άδεια πυροπροστασίας, καθώς δεν έχει καν κατατεθεί φάκελος στην Πυροσβεστική».  
3.   «Το πιο σοβαρό για όλους, είναι ότι ενώ ο διαγωνισμός του ΟΚΑΝΑ έθετε τρεις βάσιμες προϋποθέσεις, δηλαδή να μην είναι κοντά σε σχολική μονάδα, να μην είναι κοντά σε εμπορικό κέντρο και να είναι κοντά σε «πιάτσα», δεν ισχύει καμία απολύτως προϋπόθεση! Είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο, η Αιτωλικού είναι ο εμπορικότερος δρόμος της  Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και δεν υπήρξε ποτέ «πιάτσα».
«Υπέγραψα την απόφαση σφραγίσματος και την έχω αποστείλει ήδη στον Αστυνομικό Διευθυντή. Ο εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ που ήταν εδώ, μάς είπε ότι θα κλείσει μόνο με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Υγείας. Θα φτάσουμε λοιπόν μέχρι εκεί. Σημασία έχει να μην είναι ανοικτό τη Δευτέρα που ξεκινούν τα σχολεία και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξανανοίξει η δομή της Αιτωλικού», ανέφερε, ακόμα, ο ίδιος.

Ο Γ. Γαβρίλης
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο fb αναφέρει τα εξής:
«Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε σθεναρά πως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο τη νέα χωροθέτηση και τη μεταφορά της δομής σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Παρεμβήκαμε σε όλα τα επίπεδα με σταθερή άποψη με κατηγορηματικές διαφωνίες και εναλλακτικές προτάσεις: Να σταματήσει τώρα η λειτουργία της μονάδας με άμεση μετεγκατάσταση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Νόμου»..
«Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη μεταφορά της δομής σε σημείο που θα διευκολύνει την επίτευξη του έργου που καλείται να επιτελέσει με τη δημιουργία της, αυτό της παροχής δυνατότητας στους χρήστες να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Η διατήρηση της στην Αιτωλικού δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση αντιθέτως δρα αρνητικά προς αυτούς αλλά και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο μια περιοχή του Πειραιά που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα», ανέφερε ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις