Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

"Πειραιάς για Όλους": Η Αυτοδιοίκηση να γίνει κυματοθραύστης στα πανάκριβα ναύλα

Παρέμβαση για το "καυτό" θέμα των ναύλων των πλοίων της ακτοπλοϊας κάνει η δημοτική παράταξη "Πειραιάς για Όλους" με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η παράταξη "βάζει στο κάδρο" και την Αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες αρχικά για την στήριξη των πολιτών, που αδυνατούν λόγω των οικονομικών βαρών να πάνε διακοπές αλλά και προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ώστε ο Πειραιάς να μην υφίσταται μόνο τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την λειτουργία των πλοίων.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι πολλές μελέτες έχουν αναδείξει την περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης από τους εκκαπνισμούς των πλοίων μέσα στο λιμάνι και την λειτουργία των μηχανών τους κατά την παραμομνή τους σε αυτό.
Επίσης, διαπιστωμένη είναι και η επιβάρυνση της πόλης από την κίνηση χιλιάδων οχημάτων από και προς το λιμάνι, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για αυτό αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επισήμανση ότι "στον Πειραιά, ως το πρώτο λιμάνι της χώρας, η παράταξή μας «Πειραιάς για Όλους» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Γαβρίλης προτείνουν να παρέμβει ο Δήμος, ώστε οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να συνεισφέρουν έμπρακτα στην πόλη και να μην προκαλούν μόνο περιβαλλοντική επιβάρυνση με τη δραστηριότητά τους".

Για τα ναύλα
Ειδικά για το θέμα των αυξημένων ναύλων η παράταξη αναφέρει τα εξής:
"Η αλματώδης αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κάνει για τη λαϊκή οικογένεια δυσβάστακτο το κόστος των διακοπών στα νησιά, ειδικά εάν προστεθούν τα επίσης ακριβά έξοδα διαμονής και διατροφής.
Έτσι, σε συνδυασμό με τη γενικότερη ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσης και τις χαμηλές αποδοχές, οι μισοί Έλληνες έχουν εγκαταλείψει τα σχέδια για διακοπές.
Η κυβέρνηση αντί να πάρει άμεσα μέτρα για τον έλεγχο των ναύλων, όπως έχει δυνατότητα βάσει της νομοθεσίας, επιχειρεί με επικοινωνιακούς χειρισμούς να περιορίσει τις αντιδράσεις και αφήνει ανεξέλεγκτες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να καταγράφουν υπερκέρδη.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Αυτοδιοίκηση οφείλει να δράσει καταλυτικά. Να σταθεί, με κάθε τρόπο, στο πλευρό όλων των πολιτών που κάτω από το βάρος των οικονομικών δυσχερειών στερούνται το δικαίωμα ακόμα και σε μια μόνο μέρα ανάπαυλας
".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις