Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Ξαπλώστες και τραπεζοκαθίσματα θα γεμίσει η παραλία Βοτσαλάκια; Ερωτηματικά από τη προκήρυξη νέου διαγωνισμού μίσθωσης

Φωτό αρχείου

 Ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα «ξεφυτρώνουν» στους χώρους της παραλίας Βοτσαλάκια!
Αυτό προκύπτει από την απόφαση, που λήφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με ψήφους μόνο της πλειοψηφίας στον Δήμο, για την διενέργεια δημοπράτησης για την εκμίσθωση των δημοτικών ακινήτων και χώρων στα Βοτσαλάκια.
Στην απόφαση φαίνεται, λοιπόν, ότι για την ανάπτυξη ξαπλωστρών και ομπρελών «με κινητή βάση προς εξυπηρέτηση των λουομένων» θα διατεθεί χώρος μήκους

87 μέτρων ενώ μέχρι τώρα διατίθετο χώρος σε μήκος 50 μέτρων και βάθος 10 μέτρων (έκταση 500 τετραγ. μέτρων).
Συγκεκριμένα από την αρχική προκήρυξη του 2012 οριζόταν, ρητά, ότι «ο προς μίσθωση χώρος για τοποθέτηση ομπελών- ξαπλωστρών θα εκτείνεται δεξιά, αριστερά από τον πύργο του ναυαγοσώστη. Θα απέχει 10 μέτρα από την ακτή και θα εκτείνεται σε συνολικό μήκος 50 μέτρων και βάθος 10 μέτρων. Θα έχει συνολική επιφάνεια 500 τετρ. μέτρα».
Τώρα, δεν υπάρχει περιορισμός ούτε για την απόσταση από την ακτή ούτε και για το βάθος, που θα καταλαμβάνουν οι ξαπλώστρες- ομπρέλες!
Αρχικά, το 2012, δεν υπήρχε στην παραλία και το αναψυκτήριο, το οποίο κατασκευάστηκε, με άδεια, εκ των υστέρων, και έχει επιφάνεια 74,75 τετραγ. μέτρα με δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε χώρο μπροστά από αυτό επιφάνειας 846 μέτρων!
Τι άλλο διατίθεται;
•    Χώρος στάθμευσης 648 τ.μ. παραπλεύρως του κινηματογράφου
•    Ο Α ́ όροφος του κεντρικού κτιρίου του κολυμβητηρίου εμβαδού 165 τ.μ. μετά του υπαιθρίου χώρου (ταράτσα) επιφάνειας 295τ.μ. για δημιουργία χώρου εστίασης (Catering)
•    Θερινός κινηματογράφος, εμβαδού επιφανείας 600τ.μ.
Να σημειωθεί ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν περιλαμβάνεται η πρόταση της Β’ Δημοτικής Κοινότητας να τεθούν ορισμένοι τιμολογιακοί περιορισμοί στο νέο εκμισθωτή ώστε α) στο θερινό κινηματογράφο, η γενική τιμή να είναι το ανώτερο εφτά (7) ευρώ ενώ για τους συνταξιούχους ανέργους και φοιτητές, να είναι το ανώτερο πέντε (5) ευρώ και β) στην παραλία η τιμή για ξαπλώστρα--ομπρέλα να είναι το ανώτερο πέντε (5) ευρώ.
Τέλος, ερωτηματικό παραμένει τι έχει αποκομίσει ο Δήμος από αυτή τη δραστηριότητα από το 2012 και μετά, που είχε εκμισθωθεί, ώστε να φανεί μήπως είναι πιο αποτελεσματική η διαχείριση να γίνεται από τον Δήμο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις