Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Τι είδε ο... Ιάπωνας στον Πειραιά; Πως βρέθηκε το σκάφος της Ιαπωνικής ακτοφυλακής στο λιμάνι

Η φωτό είναι από το site της Ιαπωνικής
Ακτοφυλακής

Ένας… Ιάπωνας στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό ήταν το εκπαιδευτικό σκάφος της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής «Kojima», που με πλήρωμα 46 δόκιμους αξιωματικούς πραγματοποιεί ένα μεγάλο ταξίδι σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Το σκάφος, που έχει ναυπηγηθεί, το 1993, με μήκος 115 μέτρα και πλάτος 14, έχει βάση το λιμάνι του Κούρε, στις ακτές της Εσωτερικής Θάλασσας της Ιαπωνίας, στον Νομό της Χιροσίμα, περίπου 20 χιλιόμετρα από την μαρτυρική πόλη της Χιροσίμα.
Το εκπαιδευτικό ταξίδι των δοκίμων αξιωματικών αποτελεί μια παράδοση της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με εξαίρεση τα χρόνια της πανδημίας, που απλά περιορίστηκε εντός της Ιαπωνίας.
Στη διάρκειά του οι δόκιμοι θα

αποκτήσουν επιχειρησιακές ικανότητες ως κατώτεροι αξιωματικοί και διεθνή ευαισθητοποίηση μέσω αυτής της εκπαίδευσης.
Πριν ξεκινήσει το φετινό μεγάλο εκπαιδευτικό ταξίδι οι δόκιμοι έκαναν μια επίπονη προπονητική κρουαζιέρα σε λιμάνι της Ιαπωνίας.
Η φωτό είναι από το site της Ιαπωνικής
Ακτοφυλακής

Έτσι, έτοιμοι πλέον ξεκίνησε, στις 5 Ιουνίου, για το φετινό μεγάλο εκπαιδευτικό ταξίδι από το Κούρε στις 5 Ιουνίου Κατά την αναχώρησή τους, ο διοικητής της σχολής Okushima ενθάρρυνε τους δόκιμους λέγοντας:
"Σας εύχομαι να επιστρέψετε με επιτυχία και ελπίζω να βελτιώσετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας για να γίνετε πιο αποτελεσματικοί ως αξιωματικοί της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής. Καλό ταξίδι!!"
Έτσι, το ταξίδι ξεκίνησε με διοικητή τον Πλοίαρχο Kuniaki Takahashi και με πρώτους σταθμούς τη Χονολουλού στη Χαβάη και το Παλάου, το μικρό νησιωτικό κρατίδιο στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό.
Ακολούθως, πέρασε στον Ατλαντικό και έφτασε στη Βαλτιμόρη, απ’ όπου αναχώρησε για τον Πειραιά, όπου κατέπλευσε τη Τρίτη 20/6.
Από τον Πειραιά το ταξίδι θα συνεχιστεί και με άλλες προσεγγίσεις και αφού καλυφθούν περίπου 9.940 μίλια θα επιστρέψει στις 15 Ιουλίου το «Kojima» στη βάση.
Η φωτό παραχωρήθηκε από τον Δήμο
Κατά την παραμονή του στον Πειραιά ο πλοίαρχος Kuniaki Takahashi πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο.
Τον  Διοικητή υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων   Ανδριάνα  Ζαρακέλη.
 Τον κ.  Takahashi, συνόδευσαν ο  κ.  Ryuji Nishibun, εκτελεστικό  στέλεχος  του πλοίου,  ο κ.  Jimpei Susa, 2ος υπεύθυνος επικοινωνίας του πλοίου, η  κα Yoko Onishi, 2η Γραμματέας στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και η κα Αναστασία Κατσαντώνη,  διερμηνέας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις σχέσεις των δύο χωρών.
Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.
Βίντεο από την άφιξη του πλοίου από το καλό site Pireas Piraeus


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις