Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ενδιαφέρον! Καλοκαιρινό πρόγραμμα στις Βιβλιοθήκες Ρέντη και Ν. Φαλήρου για να έρθουν τα παιδιά κοντά στο βιβλίο

Φωτό αρχείου
Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με τον γενικό τίτλο «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» που στοχεύει να φέρει τα παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, κοντά στο βιβλίο, πραγματοποιείται στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Νέου Φαλήρου και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών  Εφαρμογών  και  Παραγωγής  Εκπαιδευτικού  Υλικού.  
Καθ’  όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr.
Στις δύο βιβλιοθήκες  θα

υλοποιηθούν δράσεις με τίτλο : «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ...»,  με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως Λογοτεχνικό Έτος «Άλκης Ζέη»,
Τα παιδιά, από 6 έως 12 ετών, από τις 10:00  έως τις 12:00,  θα
διασκεδάσουν, θα λύσουν γρίφους, θα γνωρίσουν βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας, θα «γνωρίσουν» την Άλκη Ζέη και τη Ζωρζ Σαρή, θα κάνουν νέους φίλους.
Η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας συμπληρώνεται με την ενότητα «Το Ραδιόφωνο της ΚΕ», με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους.
Θα ολοκληρωθεί, δε, με τις ηχογραφημένες αναγνώσεις που μπορούν όλοι να ακούσουν, οποιαδήποτε στιγμή, σκανάροντας ένα QR.  
Πληροφορίες- εγγραφές:
•    Στο Νέο Φάληρο η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη Παρασκευή 16.6, στο  παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα (Δημητρίου Φαληρέως 5) και τον
περιβάλλοντα χώρο της.
Τηλ:  210 4817224.
•    Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη θα ξεκινήσει στις  20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο χώρο της βιβλιοθήκης (Μπιχάκη 15). Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Είσοδος με προεγγραφή στο τηλ. 2104838374


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις