Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Πως "συναντήθηκαν" στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά νήπια και άτομα τρίτης ηλικίας

Δύο ξεχωριστές γιορτές έγιναν στο Βεάκειο θέατρο, με αποτέλεσμα να «συναντηθούν» στη σκηνή του υπέροχου θερινού θεάτρου της πόλης, νήπια και άτομα τρίτης ηλικίας.
Η μια γιορτή ήταν των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά και η άλλη, η καθιερωμένη ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου.
Η καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών είχε θέμα  «Ένα τραγούδι μια ιστορία».
Τα παιδιά  χορεύοντας και τραγουδώντας, με τον μοναδικό και ξεχωριστό  τους τρόπο, κατέπληξαν τους γονείς τους, τους συγγενείς και τους προσκεκλημένους και εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα.
Τη γιορτή άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, που ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους με γνωστές μελωδίες.
Πριν την έναρξη της γιορτής η αντιδήμαρχος, αρμόδια για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Χαραλαμπία Ζηλάκου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο, που επιτελέστηκε λέγοντας:
«Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με γνώμονα τις σύγχρονες αρχές της παιδαγωγικής,  σχεδιάσαμε  και  υλοποιήσαμε δράσεις, διαλέξεις, τα πιο σύγχρονα προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης, εκδηλώσεις και παραστάσεις που  ενίσχυσαν την  ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων  των παιδιών,  την επιμόρφωση  του  προσωπικού, την ενημέρωση των γονέων σε θέματα με επίκεντρο το παιδί από ειδικούς επιστήμονες παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοπεδικούς.
Στόχος μας  είναι να προσφέρουμε στα παιδιά σας ένα ασφαλέστερο  και ποιοτικότερο εκπαιδευτικό περιβάλλον».  

Η γιορτή της τρίτης ηλικία
Στο Βεάκειο πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη  καλοκαιρινή γιορτή για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου.
Πρόκειται για το 10ο Φεστιβάλ «Όλοι μαζί ξανά», το οποίο περιελάβανε σκετς από τις θεατρικές ομάδες, μουσική και τραγούδια από τις χορωδίες, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα όλων των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, ενώ την παρουσίαση έκανε η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος στα προγράμματα των Κέντρων είπε μεταξύ άλλων ότι «υλοποιούνται ψυχαγωγικές και άλλες δράσεις, τα μέλη κάνουν εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής».
«θα διοργανωθούν οι καθιερωμένες μας εκδρομές και επιθυμία μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας», πρόσθεσε ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις