Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην πόλη

 

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πειραιά εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ασκώντας κριτική ότι "η «περιοδεία» του Κ. Μητσοτάκη στον Πειραιά υπηρέτησε μόνο την ανάγκη της εικόνας. Για αυτό παρέμεινε γενικόλογος χωρίς την παραμικρή δέσμευση για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα στην πόλη".
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η «περιοδεία» του Κ. Μητσοτάκη στον Πειραιά υπηρέτησε μόνο την ανάγκη της εικόνας. Για αυτό παρέμεινε γενικόλογος χωρίς την παραμικρή δέσμευση για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και έργα στην πόλη. Δεν μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα θύμιζε παλιές (2019) υποσχέσεις, που ουδέποτε υλοποιήθηκαν.
Ο κ. Μητσοτάκης για να στηρίξει το αφήγημα της ανάπτυξης κατέφυγε στον «πύργο» του Πειραιά. Όμως, ακόμα και εάν η αξιοποίηση του μετά από 50 χρόνια στασιμότητας μπορεί να θεωρηθεί αναπτυξιακό έργο, σε αυτό δεν είχε καμία συμβολή ο ίδιος και η κυβέρνησή του!
Επίσης, συνέχισε την άθλια διαστρέβλωση στα θέματα των συντάξεων που κατακρεουργήθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις 2010- 15 επιχειρώντας να τις χρεώσει στις επόμενες. Θυμίζουμε δε ότι η ΝΔ ήθελε την διάλυση του ΝΑΤ, το οποίο διασώθηκε με παρέμβαση- Νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επιπρόσθετα «ξέχασε» ότι ΝΑΤ δεν είναι μόνο οι συντάξεις είναι και οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι ναυτικοί, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ έχουν «φροντίσει» να μειωθούν δραματικά οι θέσεις εργασίας τους.
Και βέβαια πριν από τους διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης θα περιμέναμε να δεσμευτεί για την διάθεση κονδυλίων για την δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων, ώστε να μη κινδυνεύουν τα παιδιά από σοβάδες, για τη κάλυψη των δραματικών εκπαιδευτικών κενών, για να μην προχωρήσει στα σχέδιά του για διαχωρισμό των δημόσιων σχολείων σε κατηγορίες. Όμως, έτσι και αλλιώς όλοι γνωρίζουμε την αλλεργία της ΝΔ στη Δημόσια Παιδεία και Υγεία και πως μόνο ενδιαφέρον της είναι να ενισχύσει κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο κ. Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στο Δήμο Πειραιά, όπως και πριν λίγες ημέρες στη Β Πειραιά, ξέχασε τις προεκλογικές υποσχέσεις του 2019 που δεν τήρησε και περιορίστηκε σε γενικότητες. Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επέλεξε να είναι υποψήφιος στην Α Πειραιά, πριν λίγες ημέρες δεσμεύτηκε για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων στο Δήμο Πειραιά όπως είναι ο εκσυγχρονισμός της επισκευαστικής βάσης του ΗΣΑΠ και η υπογειοποίηση της γραμμής Πειραιάς – Νέο Φάληρο καθώς και η αναβίωση της Ιπποδάμειας αγοράς στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ.
Στις 21 Μαΐου στην Α Πειραιά λέμε όχι στις ψεύτικες υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και  της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό με στόχο την πολιτική αλλαγή και την προοπτική για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία
».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις