Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Αρχίζει να "ζεσταίνεται" η "μάχη" για το Δήμο Πειραιά. Οι μέχρι τώρα υποψηφιότητες

 Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για την επόμενη κυβέρνηση αρχίζει να "ζεσταίνεται" το κλίμα και για τις εκλογές, που θα αναδείξουν τη δημαρχιακή αρχή του Πειραιά για την επόμενη τετραετία.
Μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης θα διεκδικήσει, για τρίτη τετραετία, το δημαρχιακό αξίωμα. Ωστόσο, τις μέρες πριν από το Πάσχα έγινε γνωστό ότι το δημαρχιακό αξίωμα θα διεκδικήσει και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά της περιόδου 2014- 2019 Γιώργος Γαβρίλης, ως επικεφαλής της παράταξης "Πειραιάς για Όλους".
Η υποψηφιότητα του Γ. Γαβρίλη

θα υποστηριχτεί, όπως έγινε γνωστό, από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πληροφορίεες αναφέρουν ότι θα συσπειρώσει πρόσωπα από ευρύτερους πολιτικούς χώρους. Ένα πρώτο δείγμα της δυναμικής της θα φανεί, την Πέμπτη 27/4, στις 7 το βράδυ, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, όπου όπως ανακοινώθηκε τα μέλη της παράταξης "Πειραιάς για Όλους" θα παρουσιάσουν την υποψηφιότητα του Γ. Γαβρίλη.
Εκτός από τις παραπάνω υποψηφιότητες είναι σίγουρο ότι η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συμμετάσχει στις εκλογές με δικό της υποψήφιο, άγνωστο εάν θα είναι και πάλι η κ. Μανωλάκου ή κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφέρει την στήριξή του στον κ. Μώραλη ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία αν και κάποιες πληροφορίες επιμένουν ότι θα στηρίξει και αυτή το νυν δήμαρχο.
Όπως και να έχει αυτές οι εκλογές θα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, κυρίως εάν οι υποψήφιοι καταφέρουν να πείσουν τους δημότες να εγκαταλείψουν την αποχή, η οποία στις δημοτικές εκλογές των τελευταίων χρόνων, φθάνει σε πολύ υψηλά ποσοστά και εκφράσουν την προτίμησή τους σε κάποια υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις