Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη στον Πειραιά ενός από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο

 Ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (mega vessel)  στον κόσμο κατέπλευσε, την Δευτέρα 17/4, στον Πειραιά, στο πλαίσιο του παρθενικού ταξιδιού του, που ξεκίνησε από την Σιγκαπούρη για την Ευρώπη.
Πρόκειται για το OOCL SPAIN, που έχει μήκος 399 μέτρα και πλάτος 61 μέτρων και δυνατότητα μεταφοράς έως και 24.188 εμπορευματοκιβώτια των είκοσι ποδιών.
Το πλοίο κατασκευάστηκε σε ναυπηγεία της Cosco στην Κίνα για λογαριασμό της εταιρείας

Orient Overseas Container Line,  γνωστή ως OOCL, μια μεγάλη εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και logistics με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
Το OOCL Spain είναι το πρώτο από μια σειρά έξι πλοίων χωρητικότητας 24.188 TEU που παραγγέλθηκαν από την OOCL το 2020 και θα παραδοθούν τα ίδια ναυπηγεία. Ωστόσο, το ρεκόρ του μεγαλύτερο containership στο κόσμο το διατηρούν απο κοινού τα αδερφά MSC IRINA και MSC LORETO της ΙταλοΕλβετικής MSC που έχουν χωρητικότητα 24346 TEU.
Το OOCL SPAIN θα παραμείνει στον Πειραιά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 19/4 και σύμφωνα με το πρόγραμμα της PCT A.E. θα πραγματοποιηθούν 5289 κινήσεις φόρτωσης-εκφόρτωσης containers


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις