Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Πασαλιμάνι: Άρχισε η έκθεση "Κρήτη, η μεγάλη συνάντηση" με τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας!

Άνοιξε το Σάββατο 1η Απριλίου στο Πασαλιμάνι τις πύλες της η 33η έκθεση «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας», που θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Απριλίου.
Για 9 μέρες η έκθεση, η μεγαλύτερη γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση, θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ, για να υποδεχθεί τους χιλιάδες φίλους επισκέπτες της, όλοι οι λάτρεις των παραδοσιακών, αυθεντικών γεύσεων, να τους μαγέψει με ατόφιες γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα και να κεντρίσει τις αισθήσεις τους.
Σ’ αυτήν συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης, από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, τα Χανιά- αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως τον Πειραιά, την  Αττική, την Αίγινα, την Αιτωλοακαρνανία, την Αρκαδία, τον Έβρο, την Εύβοια, την Ημαθία, την Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Πρέβεζα, την Κορινθία, την Λάρισα, την Σαμοθράκη, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα και την Χαλκιδική!
Για 9 ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες με τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών.
Να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες γεύσεις που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Επιπλέον, οι επισκέπτες θα  γνωρίσουν και θα γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα, πίτες, ξεροτήγανα, σφακιανόπιτες και καλιτσούνια καθώς και μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά.
Επίσης, μια πλούσια γκάμα φυτικών αλειμμάτων για μικρούς και μεγάλους από τις παραδοσιακές μαρμελάδες και το χαρουπόμελο, το φιστικοβούτυρο και την πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης.. μέχρι τις πάστες ελιάς και το Κρητικό αλειφωτό τυρί!
Η ποιότητα και η αγνότητα κυρίαρχες στα περίπτερα των Εκθετών!
Μεταξύ των προϊόντων επίσης θα είναι και παραδοσιακά ζυμαρικά, χυλοπίτες, τραχανάς, όσπρια, υπερτροφές και σταφίδες, ξηροί και καραμελωμένοι καρποί, φιστίκια Αιγίνης καθώς και σάλτσες, γλυκά κουταλιού, παστέλια και μπάρες σοκολάτας, χαλβάς και ταχίνι, λουκουμάδες, λουκούμια, βάφλες και σιροπιαστά γλυκά.
Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όπως φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια,  αλόη, σαπούνια, άλατα και κρέμες ελιάς, υποαλλεργικά προϊόντα, κεραλοιφές και αρωματικά είδη , χειροποίητες κατασκευές και πολλά ακόμη προϊόντα.
Παράλληλα με το γαστρονομικό ταξίδι, θα στηθεί η πιο μεγάλη πολιτιστική γιορτή αφού καθημερινά θα πραγματοποιούνται πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, από κάθε γωνιά της Ελλάδας!
Στο πλαίσιο των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων την Δευτέρα 3 Απριλίου θα παρουσιαστούν:
•    Στις 19.00 Αρβανίτικοι χοροί από τον Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Μαγούλα».
•    Στις 19.30 Χοροί της Κρήτης από τον Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου
•    Στις 20.00 Χοροί της Πελοποννήσου από τον Σύλλογο «Αρκάδες Περιστερίου».
•    Στις 20.30 χοροί της Μικράς Ασίας από τον Χορευτικό Όμιλο Ανάληψη.
Το καθημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορούν οι επισκέπτες να το παρακολουθούν στην επίσημη σελίδα της Έκθεσης στο Facebook παρακάτω: Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση.

Πληροφορίες:
 Η 33η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 9 Απριλίου στις 9:30 το βράδυ.
Πειραιάς - Πασαλιμάνι!
Το  ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 9:30 το βράδυ.
 Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις