Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Τρόμος στη Νίκαια! Εκτεταμένα επεισόδια οπαδών ομάδων στη πλατεία Κουμπάκη! Γονείς έτρεχαν να σώσουν τα παιδιά τους

Η φωτό είναι από βίντεο στο
tweeter

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν, την Κυριακή 19/3, στη Νίκαια μεταξύ οπαδών ομάδων σκορπώντας τον τρόμο σε γονείς και παιδιά, που βρίσκονταν στη πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα), καθώς η Αστυνομία, όπως καταγγέλλεται έφθασε με μεγάλη καθυστέρηση!
Σύμφωνα με το voria.gr τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 13:15 στην πλατεία Κουμπάκη όταν περίπου 30 δίκυκλα έφτασαν οργανωμένα στο σημείο που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οπαδοί του Ιωνικού Νίκαιας. Αμέσως προκλήθηκε ένταση ενώ από τις μολότοφ έπιασε φωτιά μια μοτοσικλέτα.
Κατά το enikos.gr τα δίκυκλα ήταν περίπου 10, σταμάτησαν κοντά στο γήπεδο του Ιωνικού και άρχισαν να χτυπάνε κόσμο και να ρίχνουν φωτοβολίδες.
Άλλα site (thetoc) αναφέρουν ότι οπαδοί του Ιωνικού

, που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο της ομάδας τους "είχαν στήσει ενέδρα σ’ αυτούς της Προοδευτικής οι οποίοι διέσχισαν την Γρηγορίου Λαμπράκη προκειμένου να βρεθούν στο γήπεδο του Σχιστού για το ματς των βυσσινί με το Αιγάλεω".
Όπως κατήγγειλε αναγνώστης στο enikos, την ώρα των επεισοδίων επίθεση δέχτηκε κι ένας ηλικιωμένος άνδρας που είχε πάει βόλτα με την εγγονή του στην παρακείμενη πλατεία Κουμπάκη από τους  οπλισμένους με σφυριά, καδρόνια και  φωτοβολίδες οπαδούς.
Στον χώρο της πλατείας δημιουργήθηκε πανικός. Έντρομοι γονείς έτρεχαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους, που έπαιζαν αμέριμνα!
Γύρω από τη πλατεία, όπως περιγράφει το enikos.gr προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Επίσης, υπήρξαν μικρές εστίες φωτιάς σε δέντρα, ενώ οι οπαδοί των δύο ομάδων έβαλαν φωτιά σε μηχανάκι στο κέντρο της πλατείας!
Κατά το voria τα επεισόδια που διήρκεσαν περισσότερο από μισή ώρα σταμάτησαν όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις διαλύοντας τους οπαδούς με χρήση χημικών.
Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αστυνομικές δυνάμεις καθυστέρησαν να καταφθάσουν, γεγονός, που στηλιτεύει, εμμέσως πλην σαφώς, σε ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ
Οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή τους επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για την απουσία αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Και επισημαίνει ότι:
«Τα επεισόδια που για μια ακόμα φορά είδαμε στη Νίκαια δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Ούτε τους νέους που βλέπουν "κάποιους" να εκμεταλλεύονται την αγάπη για την ομάδα τους για να στήνονται συμμορίες, ακόμα και φασιστικές ομάδες που δρουν με την ανοχή του κράτους, για να υπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο του αθλητισμού. Η πόλη μας έχει πείρα και για το πώς τελικά μπορεί αυτές οι ομάδες να στοχεύουν και σε όποιον αγωνίζεται, σε όποιον σηκώνει κεφάλι και δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.
Ούτε τους γονείς που κυριολεκτικά έτρεχαν να σώσουν τα παιδιά τους που έπαιζαν εκείνη την ώρα στην πλατεία.
Άλλωστε οι μνήμες από την πρόσφατη δολοφονία του 19χρονου Άλκη είναι νωπές, δεν πρόκειται να σβήσουν
.
Τα μέτρα που η κυβέρνηση με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, με φανφάρες παρουσίασε, με την αύξηση της αστυνόμευσης, την “αυστηροποίηση” του θεσμικού πλαισίου και τις δήθεν υποδείξεις προς τις ΠΑΕ, δεν μπορούν, αλλά και στην πραγματικότητα δεν στοχεύουν να εξαφανίσουν το πρόβλημα. Η καταστολή δεν απαντά στην αναγκαία πρόληψη που πρέπει να προαχθεί μέσα από την υγιή σχέση με τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με χώρους μαζικής δωρεάν άθλησης για τη νεολαία της πόλης μας.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις καταστολής έδρασαν με αμεσότητα για την διάλυση των πρόσφατων μεγαλειωδών κινητοποιήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη, την περασμένη Κυριακή οι μόνοι που ήταν εκεί για να προστατεύσουν τα παιδιά, ήταν οι γονείς τους!
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρξει άλλος Άλκης!
Δυναμώνοντας τον αγώνα για την κατάργηση όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα του αθλητισμού, τα οποία διαπλέκονται με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ενάντια στις εγκληματικές, δολοφονικές και φασιστικές συμμορίες.
Παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, για δημιουργία αθλητικών δομών και ελεύθερων χώρων άθλησης για όλους
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις