Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Παρά τα μέτρα υπέρ των εφοπλιστών συνεχίζουν να φεύγουν πλοία από την ελληνική σημαία! Ποιές σημαίες επιλέγουν οι εφοπλιστές

Συνεχίζεται η φυγή των ποντοπόρων πλοίων από την Ελληνική σημαία παρά τα ευνοϊκά για τους εφοπλιστές μέτρα, που λαμβάνει η κυβέρνηση!
Αυτό αποτυπώνεται με τα επίσημα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το εφοπλιστικό Committee του Λονδίνου και καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του εθνικού νηολογίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Committee τα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα πλοία, με χωρητικότητα άνω των 1000 κόρων, είναι τον φετινό Μάρτιο 496, καταγράφοντας σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα μεγάλη μείωση κατά 74 πλοία, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 12,9%, καθώς τότε υπήρχαν 570 πλοία αυτής της κατηγορίας στο νηολόγιο.
Μεγάλη μείωση κατά 6,8 εκατομμύρια τόνους καταγράφεται και στη μεταφορική ικανότητα!
Από τα ίδια στοιχεία φαίνεται ακόμα ότι μέσα σε αυτό τον χρόνο γενικά ο ελληνόκτητος στόλος κατέγραψε μείωση κατά 30 πλοία. Συγκεκριμένα, τα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία, άνω των 1.000 κόρων, ανέρχονται, φέτος, σε 4.110 ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ανέρχονταν σε 4.140.
Από πλευράς σημαιών οι Έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν να επιλέγουν τις «παραδοσιακές» σημαίες ευκαιρίας όπως της Λιβερίας, την οποία φέρουν 1080 ελληνόκτητα πλοία (26,3% των ελληνόκτητων πλοίων) και των Νήσων Μάρσαλ, την οποία έχουν υψωμένη 1062 πλοία (ποσοστό 25,8%)
Η ελληνική σημαία είναι υψωμένη μόλις στο 12,1% των ελληνόκτητων πλοίων, λιγότερα από όσα φέρουν τη σημαία της Μάλτας, την οποία έχει το 13,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις