Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Καθαρά Δευτέρα στη Φρεαττύδα: Πέταγμα χαρταετού, σαρακοστιανά και λαϊκό γλέντι

Παραδοσιακά κούλουμα στη παραλία της Φρεαττύδας διοργανώνει, τη Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Πειραιά.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα υπάρχει παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα, πέταγμα χαρταετού και εναέριο show τεράστιων χαρταετών.
Συγκεκριμένα:
Κούλουμα στην παραλία  της Φρεαττύδας
Παραδοσιακό γλέντι με την Χαρά Βέρρα & Φεστιβάλ Χαρταετών
11:30 – 14:30

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού στην παραλία της Φρεαττύδας και προσκαλεί τους Πειραιώτες κι όχι μόνο, σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, με σαρακοστιανά εδέσματα, χορό, μουσική και τραγούδι με  την Χαρά Βέρρα και την ορχήστρα της.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, με τον Δήμο Πειραιά να προσφέρει δωρεάν χαρταετούς στα παιδιά,  ενθαρρύνοντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο  έθιμο της Καθαράς Δευτέρας!
Επιπλέον, με το σύνθημα «Κοίτα ψηλά» ο δήμος καλεί τους Πειραιώτες να στρέψουν το βλέμμα τους στον Πειραϊκό  ουρανό, ο οποίος  θα «πλημμυρίσει» με τεράστιους  πολύχρωμους χαρταετούς. Μια εναέρια πολύχρωμη «παράσταση», η οποία θα προσφέρει στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες  μια μοναδική οπτική εμπειρία!
Τα σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρονται με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλλίπολης (Χατζηκυριακού 27).

@ (Σχόλιο): Πως ταιριάζουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και το λαϊκό, παραδοσιακό γλέντι με τη Χαρά Βέρρα μόνο στη πλατεία Κοραή το ξέρουν.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις