Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Πως πήρε "χρώμα" ο Πύργος του Πειραιά

Η φωτό παραχωρήθηκε από τον Δήμο
Λάμψη σκόρπισε για άλλη μια χρονιά ο Πύργος του Πειραιά που φωταγωγήθηκε, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, με στόχο να μεταφέρει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, "Χριστούγεννα στον Πειραιά, γιορτές στις γειτονιές".
Σε μία περίοδο που η ενέργεια αποτελεί ευαίσθητο θέμα, ο Πύργος Πειραιά έλαμψε ξανά, με στόχο να

χαρίσει αισιοδοξία παραμένοντας παράδειγμα βιωσιμότητας.
"Φέτος, με απόλυτο σεβασμό στη δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξε ιδιαίτερη μέριμνα για σημαντικά μειωμένες καταναλώσεις", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά..
Με απαλές χρωματικές εναλλαγές, ο Πύργος Πειραιά, θα στέκει ως το στολίδι του λιμανιού, ενώ 1300 strobe lights θα αστράφτουν σε όλο το εμβαδόν του, από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου.
Τα σημεία λάμψης σηματοδοτούν και αφιερώνονται στους ανθρώπους που με κάθε τρόπο έχουν συνεισφέρει στο έργο, σαν τα φωτεινά στοιχεία που με το ταλέντο και τον επαγγελματισμό τους, βοηθούν στο να πάρει ξανά ζωή.
Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και ο διευθύνων δύμβουλος των Piraeus Tower και DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φωταγώγησαν, το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, το κτήριο τοπόσημο σε μία λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο λιμάνι.
Ο κ. Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο - σύμβολο της νεότερης ιστορίας της πόλης μας, φωταγωγήθηκε σε ένα μοναδικό υπερθέαμα, μεταδίδοντας τη λάμψη και τη μαγεία των εορτών στον Πειραιά.  Ο Πύργος αλλάζει μέρα με τη μέρα, καθώς οι εργασίες στο δεύτερο υψηλότερο κτήριο της χώρας μας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ο Πύργος αναγεννιέται και πιστεύω πως όλοι οι Πειραιώτες το θαυμάζουν, το χαίρονται και νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος γι΄ αυτό. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά και ο Πύργος, το ξεχωριστό αυτό τοπόσημο της πόλης μας,  σηματοδοτεί τα βήματα προόδου που έχει κάνει ο Πειραιάς τα τελευταία 8,5 χρόνια. Η πόλη μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική και έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, στην εποχή της ανάπτυξης με σχέδιο, σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως με όραμα και είναι βέβαιο πως το μέλλον της είναι λαμπρό»

Φωτισμός και εξοικονόμηση ενέργειας
Ο στολισμός του Πύργου αποτελείται αποκλειστικά από φωτιστικά σώματα διάχυτου φωτισμού τεχνολογίας LED, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μειωμένη κατανάλωση ρεύματος. Ειδικότερα, οι φετινές καταναλώσεις θα κυμανθούν έως  38,20 kW. Επιπλέον, περιορίστηκε η χρονική περίοδος που θα παραμένει το έργο φωτισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις