Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Στη Βουλή φτάνει το θέμα της κατάρρευσης μέρους της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και ο τραυματισμός 4 παιδιών

Στη Βουλή έρχεται το θέμα της κατάρρευσης μέρους της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με αποτέλεσμα το τραυματισμό τεσσάρων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, οι οποίοι έπαιρναν μέρος σε πρόβα παράστασης.
Το ατύχημα, όπως έγραψε αναλυτικά το pireas2day.blogspot.gr έγινε το πρωί της Δευτέρας 28/11  και ακολούθησε αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, την οποία δημοσιεύσαμε στη σχετική ανάρτηση, που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ
Στο μεταξύ, με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο), η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά για τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη  και τους καλεί να μεριμνήσουν για τη διερεύνηση του ατυχήματος, την απόδοση ευθυνών και να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.
Επίσης, με αφορμή την ίδια ανακοίνωση κατέθεσαν κοινοβουλευτική αναφορά προς τους παρπαάνω συναρμόδιους υπουργούς και οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης.
Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ «ο Σύλλογος ζητά να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους  στο περιστατικό».
Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σημειώνει, μεταξύ άλλων:
«Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, που συνέβη σ´ αυτό το σημαντικό διατηρητέο  Δημοτικό Μνημείο -αποτέλεσμα αυθαιρεσίας, ανευθυνότητας και έλλειψης εποπτείας -εγείρει πολλά ερωτηματικά για την περαιτέρω ασφάλεια των πολιτών σ´ αυτόν τον  πολυσύχναστο και εμβληματικό πολιτιστικό χώρο.
Καλούμε άμεσα, την Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου, του ΟΠΑΝ και τον  αρμόδιο  Προέδρο του καθώς και την Δημοτική Αρχή ,να προβούν στην διερεύνηση των αιτιών και του συνθηκών αυτού του επικίνδυνου  για την ανθρώπινη ασφάλεια γεγονότος, προκειμένου να  αποδοθούν  χωρίς καθυστέρηση οι ευθύνες όπου αναλογούν
».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις