Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ελλείψεις στο Κ.Υγείας Σαλαμίνας: Μικροβιολογικό εργαστήριο χωρίς μικροβιολόγο! Σιωπή από τη κυβέρνηση για προσωπικό!

«Βουλιάζει» από τις ελλείψεις το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπως αναφέρθηκαν σε συζήτηση στη Βουλή, με τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη να παραπέμπει στο…. μέλλον την επίλυσή τους.
Το «καυτό» θέμα τέθηκε από την βουλευτή Β’ Πειραιά του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, με θέμα «Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.
«Κύριε υπουργέ, δεν μου απαντήσατε, μου είπατε «θα». Όμως, αυτή τη στιγμή οι ελλείψεις είναι μεγάλες», παρατήρησε η κ. Μανωλάκου. Και απαρίθμησε ορισμένες από τις ελλείψεις λέγοντας:
«Είναι δυνατόν να υπάρχει μικροβιολογικό εργαστήριο, χωρίς να έχει μικροβιολόγο; Είναι δυνατόν να έχει μηχάνημα καρδιογράφου, χωρίς να έχει καρδιολόγο; Ή να πω ότι υπήρχε ένα μηχάνημα υπέρηχου μέσα στα κουτιά για χρόνια, ότι αγωνιζόντουσαν να το βάλουν σε λειτουργία, αλλά δεν υπήρχε χειριστής και όταν ήρθε χειριστής, τότε πήρατε τον υπέρηχο -δεν λέω εσείς, οι προηγούμενοι, γιατί αυτές είναι καταστάσεις χρόνιες και της σημερινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης- και πήγε αυτός ο υπέρηχος στο Κερατσίνι; Έμεινε, βέβαια, ο χειριστής. Δεν είναι για γέλια, για κλάματα είναι αυτές οι καταστάσεις και τα χρόνια προβλήματα».
Και σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού για μελλοντικές προσλήψεις, η βουλευτής του ΚΚΕ, παρατήρησε:
«Λέτε ότι θα γίνουν προσλήψεις για επτακόσιες θέσεις σε ιατρικό δυναμικό και εννιακόσιες δέκα σε λοιπό προσωπικό. Τι ανάγκες θα καλύψει στο Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας; Σας ρωτάμε, γιατί είναι χιλιάδες ο κόσμος που ζει εκεί και είναι λαϊκός κόσμος».  
Στη δευτερολογία του ο υπουργός Υγείας συνέχισε να μιλάει γενικόλογα:
Αναφέρθηκε σε κονδύλια, που θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Υγεία, «για την ψηφιοποίηση όλου του συστήματος της υγείας», για το θεσμό του προσωπικού γιατρού κ.ο.κ. χωρίς να πει κάτι συγκεκριμένο για τις παρατηρήσεις της κ. Μανωλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις