Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Στα εγκαίνια του Μετρό δεν έδωσαν το λόγο στο δήμαρχο Πειραιά! Ούτε λέξη για το τραμ σε Κερατσίνι- Πέραμα

Η φωτό δόθηκε από το Δήμο
 Μια πρωτοφανής απρέπεια προς την πόλη του Πειραιά έγινε, την Δευτέρα 10/10, στη διάρκεια των εγκαινίων των τριών νέων σταθμών στην πόλη («Δημοτικό Θέατρο», «Πειραιάς» και «Μανιάτικα»)
Συγκεκριμένα, παρακολουθήσαμε να μιλούν για λίγο ή περισσότερο ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Υποδομών, η υπουργός Πολιτισμού, ο υφυπουργός Υποδομών και εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας εταιρείας ΑΒΑΞ και να μην δίνεται ο λόγος ούτε για έναν σύντομο χαιρετισμό στον «οικοδεσπότη» δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Η απίστευτη αυτή ενέργεια θα πρέπει να αποδοθεί, όπως σχολιάστηκε από πολλούς, στην αγωνία της κυβέρνησης να πιστωθεί η ίδια ένα μεγάλο έργο, το πρώτο, που ολοκληρώνεται επί των ημερών της στον Πειραιά!
Γι’ αυτό το λόγο αποσιωπήθηκε στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη ότι

οι εργασίες για να φτάσει το Μετρό στον Πειραιά διήρκησαν 12 ολόκληρα χρόνια και στο διάστημα αυτό άλλαξαν 4 κυβερνήσεις, οι οποίες φρόντισαν- η κάθε μια με τον τρόπο της- να ολοκληρωθεί και να φτάσει χθες το Μετρό στην πόλη!
Η μόνη αναφορά σε προηγούμενη κυβέρνηση έγινε- υποχρεωτικά- προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης προσφώνησε με τον άκομψο τρόπο «κύριε τέως πρωθυπουργέ» αντί να προτιμήσει κάτι περισσότερο ευγενικό όπως το «κύριε Πρόεδρε», που είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Από εκεί και πέρα, απευθύνθηκε ειρωνικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν πραγματικά έργα και κάποιες κυβερνήσεις μας παρουσίαζαν μουσαμάδες».
Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά σε μελλοντικές επεκτάσεις του Τραμ ή του Μετρό προς τις πόλεις της Β’ Πειραιά, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πέραμα, η οποία υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό του 2006 αλλά ούτε και προς το Α’ Διαμέρισμα του Πειραιά ώστε να καλυφθούν το Τζάνειο νοσοκομείο και το Μεταξά.
Μια άλλη απρέπεια, που έγινε στην τελετή των εγκαινίων ήταν ότι δεν προβλέφθηκε μια θέση στις μπροστινές σειρές ούτε για τους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Θ. Δρίτσας, Τρ. Αλεξιάδης) ούτε για πρώην δημάρχους (Βασίλης Μιχαλολιάκος και Χρήστος Αγραπίδης) και βέβαια ούτε και για δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης (Νίκος Μπελαβίλας κ.α.)

Ο δήμαρχος Πειραιά
Παρόλη την απαξίωση προς την πόλη, που έγινε στο πρόσωπο του δημάρχου, ο κ. Μώραλης δεν έκανε κανένα σχόλιο. Στη δήλωσή του χαιρέτησε την έλευση του Μετρό στον Πειραιά λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον Πειραιά. Είναι μια  ημέρα χαράς και γιορτής. Το Μετρό,  έργο ζωτικής σημασίας υπερτοπικού χαρακτήρα με πολλαπλά οφέλη για την πόλη μπαίνει στις ζωές των Πειραιωτών. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που η πόλη μας αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο, αποκτά μεγαλύτερη δυναμική, γίνεται πιο σύγχρονη, φιλική και φιλόξενη για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες».  
«Είναι βέβαιο ότι το Μετρό θα δώσει μεγάλη ανάσα στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που διαχρονικά απασχολεί την πόλη μας. Η  έλευσή του σε συνδυασμό με μια σειρά εμβληματικών έργων που υλοποιούμε ως Δημοτική Αρχή, αναμφίβολα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Πειραιά. Επιπλέον, χαίρομαι ιδιαίτερα που δημιουργήθηκε ακόμα μια εστία πολιτισμού στην πόλη μας, καθώς στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» εκτίθενται σημαντικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό, τα οποία μπορούν να θαυμάσουν οι επιβάτες».

Κριτική από την αντιπολίτευση

Στο μεταξύ σε ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επεσήμαναν ως παράλειψη το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει, μέχρι τώρα, πρόβλεψη για επέκταση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς προς την περιοχή του Α’ Διαμερίσματος, ώστε να καλυφθούν και τα δύο νοσοκομεία, Τζάνειο και Μεταξά.
Επίσης, τόνισαν την ανάγκη επέκτασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς προς Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πέραμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις