Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Δεμένα θα μείνουν την Τρίτη 25/10 τα πλοία λόγω 24ωρης απεργία 5 ναυτεργατικών Σωματείων. Ποιοί άλλοι απεργούν

«Δεμένα» θα μείνουν τα πλοία την Τρίτη 25 Οκτωβρίου μετά από την απόφαση πέντε ναυτεργατικών σωματείων να προκηρύξουν 24ωρη απεργία.
Την ίδια μέρα θα σταματήσουν οι εργασίες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος καθώς πραγματοποιούν 24ωρη απεργία το Συνδικάτο Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών ενώ θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία τα πληρώματα των ρυμουλκών, απαραίτητα για την είσοδο- έξοδο εμπορικών πλοίων από το λιμάνι και των λιμενεργατών (ΕΝΕΔΕΠ) της Cosco.
Οι ναυτεργατικές ενώσεις Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων» και ναυτομαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) μαζί με τις ενώσεις Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) και Θαλαμηπόλων (ΠΕΑΘΕΝ) πραγματοποιούν την απεργία διεκδικώντας «την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό».
«Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές των εξελίξεων και στον πόλεμο, που μας κήρυξαν εφοπλιστές – κυβέρνηση της ΝΔ, για να μας καταργήσουν τις ΣΣΕ με την αναθεώρηση του ΚΙΝΔ, να δημιουργήσουν συνθήκες γαλέρας  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων», αναφέρεται, σε σχετική ανακοίνωση. Και υπογραμμίζεται:
«Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στην επιθετικότητα των εφοπλιστών – κυβέρνησης, που καθορίζουν στην τροποποίηση του ΚΙΝΔ και στο άρθρο 162, ότι: «Η Σύμβαση ναυτολόγησης, οι όροι εργασίας και τα δικαιώματα του ναυτικού, ρυθμίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασία (ΔΣΝΕ) MLC 2006»!!!
Η ψήφιση αυτού του άρθρου και σε περίπτωση μη ανανέωσης των ΣΣΕ, σημαίνει την εφαρμογή διεθνών συμβάσεων ITF, IBF, κά, που καθορίζουν τα ελάχιστα, με μισθούς πείνας, με υποχρεωτική 48ωρη εργασία την εβδομάδα, περικοπές σε επιδόματα, άδειες, ασφαλιστικές εισφορές».
Η απεργία ξεκινάει ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της 25ης Οκτωβρίου και τελειώνει τα μεσάνυχτα προς την επόμενη μέρα. Απεργιακή προσυγκέντρωση θα γίνει, στις 5.30 το πρωί, στην προβλήτα, μπροστά από το σταθμό του «Ηλεκτρικού», όπου «δένουν» τα πλοία της Blue Star.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις