Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Πως πιάστηκε στον Πειραιά κοκαίνη αξίας 6 εκατομ. ευρώ. Δείτε βίντεο από την έρευνα των αστυνομικών

Η φωτό δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ
«Μπλόκο» σε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης έκαναν οι ελληνικές διωκτικές αρχές!
Το παράνομο φορτίο, που η αξία του υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε τα 6 εκατομ. ευρώ βρισκόταν κρυμμένο σε κοντέινερ- ψυγείο, που βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά.
Το κοντέινερ με την μυστική κρύπτη είχε επισημανθεί από

την αμερικάνικη υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, την περίφημη DEA παρότι οι άγνωστοι οργανωτές της μεταφοράς απέφυγαν ν’ ακολουθήσουν το συνηθισμένο δρομολόγιο της μεταφοράς ναρκωτικών.
Έτσι, ενώ τα «κουτιά», που κρύβουν ναρκωτικά φθάνουν στον Πειραιά ή σε άλλα λιμάνι της Ευρώπης ξεκινώντας από λιμάνια του Εκουαδόρ ή άλλων χωρών της νοτίου Αμερικής αυτό έφθασε μέσω Νοτίου Αφρικής.
Παρόλα αυτά οι αμερικανικές αρχές παρακολούθησαν το κοντέινερ και όταν διαπίστωσαν ότι το πλοίο, στο οποίο είχε φορτωθεί κατευθυνόταν στον Πειραιά το Γραφείο της DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ  στην Αθήνα ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με στελέχη του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού έθεσαν σε παρακολούθηση το κοντέινερ από τη στιγμή που εκφορτώθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

Τελικά, την Δευτέρα 19/9 αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος στο κοντέινερ και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη βρέθηκαν 160 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρος 173 κιλών και 450 γραμμαρίων.
Από την Αστυνομία ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις