Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Που θα κατασκευαστούν παιδικές χαρές για παιδιά με αναπηρία σε Πειραιά, Κερατσίνι, Πέραμα, Κορυδαλλό, Νίκαια

Ο μόλος Κράκαρη, όπου θα γίνει η
παιδική χαρά για το Δήμο
Κερατσινίου- Δραπετσώνας

 Ένα σημαντικό πρόγραμμα, που θα δώσει «ανάσα» σε παιδιά με αναπηρία, αρχίζει να «τρέχει» η Περιφέρεια Αττικής στους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει, συνολικά, με 1,5 εκατομ. € τη δημιουργία ή αναβάθμιση πέντε Παιδικών Χαρών για τη φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες, μια σε κάθε Δήμο.
Η έναρξη του προγράμματος σηματοδοτείται με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τους 5 Δημάρχους.
Οι παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν στα εξής σημεία:

1. Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη : έκταση 740 τμ στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου Θεάτρου
2. Δήμος Πειραιά : έκταση 718 τμ στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας Γεωργίου Γεννηματά.
3. Δήμος Κορυδαλλού: έκταση 550 τμ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου
4. Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας : έκταση 480 τμ στην Ακτή Κράκαρη στην περιοχή των Λιπασμάτων
5. Δήμος Περάματος : έκταση 466 τμ στο νότιο τμήμα της πλατείας Ποντίων.
Ειδικότερα, σκοπός του έργου είναι η προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού, δαπέδων και λοιπών υλικών για τη δημιουργία/αναβάθμιση παιδικών χαρών εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με στόχο την εξασφάλιση υποδειγματικών χώρων παιχνιδιού που θα προωθούν τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

@ (Σχόλιο) Προφανώς η κατασκευή μιας παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία σε κάθε Δήμο δεν επαρκεί, είναι σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών. Όμως, ας το δούμε σα μια θετικά αρχή. Αρκεί να υπάρχει συνέχεια….
Όσο για τους Δήμους τι να πούμε; Ας είναι καλά η Περιφέρεια, που ειδικά κατά την προηγούμενη περιφερειακή αρχή αλλά και τώρα, διαθέτει χρηματοδοτήσεις και γίνονται κάποια έργα. Διαφορετικά, θα είχε πέσει…. λειψυδρία….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις