Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Πειραιάς: Τα έργα στην οδό Τσαμαδού θα συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστο; Κλειστός εδώ και 25 μέρες ο εμπορικός δρόμος

Η φωτό παραχωρήθηκε από τη παράταξη
"Πειραιάς για Όλους"

Κλειστή παραμένει εδώ και 25 μέρες, η οδός Τσαμαδού, ο μεγάλος εμπορικός δρόμος του Πειραιά, με τα εμπορικά καταστήματα να παραμένουν έρημα.
Παράλληλα, οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Γούναρη δημιουργείται, συχνά, μέσα στην μέρα, κυκλοφοριακό χάος καθώς η οδός Τσαμαδού αν και- επισήμως- δρόμος μόνο για λεωφορεία εκτόνωνε μέρος της κίνησης, γεγονός, που δείχνει τον αποσπασματικό χαρακτήρα των μονοδρομήσεων, που έγιναν στην πόλη.
Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα με καταγγελία της δημοτικής παράταξης "Πειραιάς για Όλους", αυτή η κατάσταση, που οδηγεί σε απόγνωση εμπόρους και καταναλωτές, μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο!
Η παράταξη σχολιάζει σκωπτικά ότι το έργο «θα χρειαζόταν 7 ημέρες, άντε 15 με τις καθυστερήσεις για να τελειώσει σε πολιτισμένους τόπους»
Ωστόσο, σύμφωνα, πάντα, με την παράταξη:
«Δεν υπάρχει ούτε ένας εργάτης, ούτε ένα μηχάνημα, ούτε ένας επιβλέπων σε όλο το μήκος του δρόμου από την Ηρώων Πολυτεχνείου ως την Εθνικής Αντιστάσεως. Ο εργολάβος πήρε το έργο ως «κατεπείγον» χωρίς διαγωνισμό και το εγκατέλειψε».
Κατά την παράταξη, δε, ο εργολάβος ζήτησε και πήρε παράταση για την παράδοσή του ως τα μέσα Αυγούστου!
«Η ασέβεια προς τους πολίτες, η αδιαφάνεια των «κατεπειγουσών» αναθέσεων, η επίκληση της τόνωσης της οικονομίας μόνο όταν κάποια μεγάλη εταιρεία διεκδικεί «φιλέτα» γης και χρυσοπληρωμένες υπηρεσίες είναι τα συστατικά ενός κοκτέιλ καταστροφικού για τον Πειραιά», αναφέρει η παράταξη «Πειραιάς για Όλους». Και προσθέτει:
«Το έργο της Τσαμαδού αξίζει να το παρακολουθήσουμε. Καθώς δεν βρίσκεται στα μακρινά διαλυμένα Μανιάτικα ή στα ξεχασμένα Καμίνια. Βρίσκεται κάτω από το Δημαρχείο, στο εμπορικό κέντρο του μεγαλύτερου λιμανιού, του τρίτου δήμου της χώρας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις