Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ποιά αθλητικά έργα της Σαλαμίνας που ξεκίνησαν από τη προηγούμενη περιφερειακή αρχή εγκαινιάζονται το 2023

Η φωτό παραχωρήθηκε από
την ΠΕ Νήσων

Δύο αθλητικά έργα, στη Σαλαμίνα, που μπήκαν σε τροχιά δρομολόγησης από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2023, την εκλογική χρονιά για την Αυτοδιοίκηση και να εγκαινιαστούν από το νυν περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
Πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση- Αναβάθμιση Βελτίωση Αθλητικών Χώρων Σαλαμίνας» και «Συντήρηση- Αναβάθμιση και Βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας», των οποίων η πρόοδος εξετάστηκε σε συνεδρίαση των Επιτροπών Παρακολούθησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων υπό την αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη.
Αναλυτικά:

•    Το πρώτο έργο με τίτλο «Συντήρηση- Αναβάθμιση Βελτίωση Αθλητικών Χώρων Σαλαμίνας» είναι προϋπολογισμού 1.200.000 € και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Στο πλαίσιο του έργου αναβαθμίζονται οι εξής αθλητικοί χώροι του νησιού:
1)    Δημοτικό Στάδιο Αίαντας: Κατασκευή νέου συνθετικού χλοοτάπητα, κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων, κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου στίβου, συντήρηση περίφραξης και μεταλλικών κατασκευών, συντήρηση αποδυτηρίων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, συντήρηση φωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
2)     Κλειστό γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης:  Κατασκευή νέου συνθετικού ελαστικού αθλητικού δαπέδου, κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων, επισκευή μεταλλικής στέγης, συντήρηση αποδυτηρίων, χρωματισμών, ηλεκτροφωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
Η τεχνική μελέτη του έργου είχε γίνει το 2018 και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Οργανισμού Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Δήμου Σαλαμίνας (Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π.) υπογράφτηκε το 2020. Σύμφωνα με αυτήν το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023 (40 μήνες από την υπογραφή της).
Όπως έγινε γνωστό στη τελευταία συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι «οι εργασίες βρίσκονται σε στάδιο προόδου ,με την επιτροπή να εγκρίνει την αποπληρωμή και του 2ου  λογαριασμού αξίας 244.570 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.».
•    Το δεύτερο έργο με τίτλο «Συντήρηση- Αναβάθμιση και Βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» είχε αρχικό προϋπολογισμό 460.000€ και επίσης χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση του Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας, ώστε να αποτελέσει έναν χώρο εκδηλώσεων και θεαμάτων με δυνατότητα λειτουργίας του όλες τις εποχές του χρόνου. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τη τεχνική περιγραφή της μελέτης θα εκτελεστούν οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθώς και εργασίες πρασίνου και θα γίνει πιστοποίηση της παιδικής χαράς.
Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας υπογράφηκε στις 24/10/2017, με χρονική διάρκεια 27 μήνες.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η παράταση της Σύμβασης «κατά την έναρξη των εργασιών και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια καθαιρέσεων επενδύσεων και επιχρισμάτων διαπιστώθηκαν εκτεταμένες βλάβες στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου καθώς και στο ηλεκτρολογικό δίκτυο», γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί η εκπόνηση νέας μελέτης για την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτηρίου.
Έτσι εγκρίθηκε, από τη νυν περιφερειακή αρχή, στις 15/1/2020 η παράταση ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις αρχές του 2023.
Όπως έγινε γνωστό από τη ΠΕ Νήσων «οι εργασίες προχωρούν κανονικά με τους  εσωτερικούς χώρους να έχουν ολοκληρωθεί κατά 90% και τους εξωτερικούς κατά 5%».
Στη τελευταία συνεδρίαση εγκρίθηκε από την επιτροπή ο 5ος λογαριασμός αξίας 43.000 ευρώ ενώ όπως έγινε γνωστό «μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί και αποπληρωθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ο 1ος και ο 2ος λογαριασμός του έργου αξίας 30.712,43 ευρώ .Εκκρεμεί η κατάθεση του 3ου  και 4ου λογαριασμού (αξίας 47.000 ευρώ και 39.000 ευρώ αντίστοιχα) από τον Α.ΚΟΙ.ΠΟΠ προς τις οικονομικές υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις