Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Γιατί θα έρθουν στην Ελλάδα 10 υπουργοί, από διάφορα κράτη, με αντικείμενο τη Ναυτιλία; Τι συμβαίνει;

Η φωτό έχει παραχωρηθεί από το Ποσειδώνια ΑΕ
Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται, τις τελευταίες ημέρες, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον χώρο της Ναυτιλίας.
Επίκεντρο της κινητικότητας είναι η Ελλάδα, ως μια από τις κορυφαίες ναυτιλιακές δυνάμεις, στην οποία θα καταφθάσουν, την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, 10 υπουργοί από διάφορα κράτη, που έχουν στο αντικείμενό του τη Ναυτιλία και βέβαια η ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν.
Αιτία αυτής της μεγάλης κινητικότητας είναι

η πραγματοποίηση της κορυφαίας διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2022», που γίνεται, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.
Ο διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., Θεόδωρος Βώκος μιλώντας σε δημοσιογράφους σε γεύμα εργασίας αποκάλυψε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη φετινή έκθεση, μετά την ακύρωση των Ποσειδωνίων 2020, λόγω της πανδημίας, και είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά θα παραβρεθούν 10 υπουργοί, διαφόρων κρατών, με αντικείμενο στη Ναυτιλία.
Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει καλυφθεί σχεδόν όλος ο εκθεσιακός χώρος των 43.000 τετραγωνικών μέτρων, κατανεμημένων σε τέσσερις αίθουσες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων επανέρχεται- αν δεν τις ξεπεράσει- στα επίπεδα ρεκόρ που είχαν σημειωθεί στην προ της πανδημίας διοργάνωση του 2018, στην οποία συμμετείχαν 2.009 εκθέτες και 22.000 επισκέπτες από 92 χώρες.
Το μεγαλύτερο μέρος των επιβεβαιωμένων κρατήσεων εκθεσιακού χώρου στα φετινά Ποσειδώνια προέρχεται και πάλι από διεθνείς εταιρείες, ενώ τουλάχιστον  οι 85 από τον συνολικό αριθμό των εκθετών θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη φετινή διοργάνωση.
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους εκθέτες υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων (startup) από όλο τον κόσμο, που ειδικεύονται στις τεχνολογικές λύσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις πλατφόρμες τους κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Ποσειδώνια 2022
«Τα Ποσειδώνια 2022 προσφέρουν ευκαιρίες για σύμπραξη της ναυτιλιακής κοινότητας και συσπείρωση σε κοινές αποδεκτές αρχές και αμοιβαία επωφελείς στρατηγικές για έναν φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο ναυτιλιακό κλάδο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», έχει τονίσει σε δήλωσή της η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Μελίνα Τραυλού.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., ο κορυφαίος διοργανωτής εμπορικών εκθέσεων στην Ελλάδα, και η Bureau Veritas (BV), παγκόσμιος ηγέτης στους ελέγχους, τις επιθεωρήσεις και τις πιστοποιήσεις, συνεργάστηκαν ώστε τα Ποσειδώνια 2022, η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση, να πιστοποιηθεί ως η πρώτη βιώσιμη έκθεση στην Ελλάδα.
Με την υποστήριξη της Bureau Veritas, τα Ποσειδώνια 2022 έλαβαν την πιστοποίηση ISO 20121 και καθίστανται η πρώτη ναυτιλιακή έκθεση που πιστοποιεί τη δέσμευση του εκθεσιακού κλάδου στη διοργάνωση βιώσιμων εκδηλώσεων. Το ISO 20121 είναι ένα διεθνές πρότυπο που παρέχει καθοδήγηση και βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση μιας εκδήλωσης και τον έλεγχο των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεών της.
Η Bureau Veritas αξιολόγησε επιτυχώς το σύστημα διαχείρισης της εκδήλωσης των Ποσειδωνίων σύμφωνα με τον κύριο στόχο του ISO 20121: ισορροπημένη προσέγγιση και απόδοση στην οικονομική δραστηριότητα, την περιβαλλοντική ευθύνη και την κοινωνική πρόοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις