Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Τι περίεργο συνέβη στο οικόπεδο της ΧΡΩΠΕΙ στο Ν. Φάληρο ενώ συζητείτο στο Δημ. Συμβούλιο η απαλλοτρίωσή του

Έκπληκτοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Πειραιά έμαθαν τι συνέβαινε στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο (Εμμανουηλίδου και Σοφιανοπούλου) ενώ συζητούσαν και αποφάσιζαν τη συνέχιση της διαδικασίας απαλλοτρίωσής του.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η δημοτική παράταξη Πειραιάς για Όλους ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 04.04.2022 στις 8:30 το βράδυ, έγινε γνωστό ότι στα οικόπεδα- σκουπιδότοπο  άναψαν ταυτόχρονα τέσσερις φωτιές!
«Είναι η δεύτερη φορά που λαμπαδιάζει ο χώρος -μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Αν δεν πρόκειται για ποινική πράξη, σίγουρα πρόκειται για γεγονός με μεγάλους συμβολισμούς», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η παραπάνω παράταξη. 

Η φωτό παραχωρήθηκε από τη παράταξη
"Πειραιάς για Όλους"

Και προσθέτει:
«Η υπόθεση ΧΡΩΠΕΙ, επιτέλους μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, οδεύει προς τη λύση της, για την οποία δόθηκαν μάχες από τους κατοίκους, τους συλλόγους  και τις επιτροπές αγώνα του Νέου Φαλήρου και των Καμινίων. Έτσι σταμάτησαν τα επάλληλα «επενδυτικά» σχέδια υπερδόμησης, Mall, τσίρκου και όποιας άλλης ιδέας σκαρφίζονταν για την ιδιοκτησία τους οι επιχειρηματίες, οι οποίοι αγόρασαν ένα κηρυγμένο πάρκο και κίνησαν γη και ουρανό για να το αποχαρακτηρίσουν και να το χτίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις