Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Συλλήψεις για "κομπίνες" στο διαδίκτυο: Η μια άρχιζε από τον Πειραιά, στην άλλη εμφανίζονταν να ψάχνουν σχέση!

Τρία άτομα, όλοι Έλληνες (δύο άνδρες, 36 και 42 χρονών και μια 42χρονη γυναίκα) συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου κατηγορούμενοι για «κομπίνα», που είχε στηθεί από το 2019 μέσω διαδικτύου!
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά με τη σε βάρος τους δικογραφία για σειρά αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα (εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και συνέργεια σ’ αυτή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, έκθεση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή και υπεξαίρεση οχημάτων) ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 36χρονος και ο 42χρονος, από τον Απρίλιο του 2019 δημιούργησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, παρουσιαζόμενοι ως εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι, παρέχοντας ηλεκτρολογικές υπηρεσίες, συνεργαζόμενοι με τους λοιπούς κατηγορούμενους.
Μέσω της ιστοσελίδας «ψάρευαν» πελάτες μετέβαιναν στις οικίες τους, ήλεγχαν την βλάβη και απαιτούσαν χρηματικά ποσά ως προκαταβολές για την παροχή των υπηρεσιών τους, δηλώνοντας ότι θα μεταβούν σε μεταγενέστερο χρόνο για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, προφασιζόμενοι την παραγγελία ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή υλικών.
Οι παθόντες παρέδιδαν χρηματικά ποσά, είτε μετρητά είτε μεταφέροντάς τα στον τραπεζικό λογαριασμό δύο εκ των αναζητούμενων κατηγορουμένων. Στη συνέχεια, είτε πραγματοποιούσαν μερικές εργασίες, είτε καθόλου και δεν επέστεφαν τα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει ως προκαταβολές.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, από την δράση των ανωτέρω, προκαλούνταν ηλεκτρολογικές βλάβες, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή την ζωή των παθόντων και κίνδυνός πυρκαγιάς ή έκρηξης.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν σε ενοικίαση οχημάτων, με σκοπό να συγκαλύψουν τα ίχνη τους, τα οποία και δεν επέστρεφαν.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, ταυτοποιήθηκε, πάντα, κατά την Αστυνομία, η συμμετοχή τους σε 13 περιπτώσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Και άλλη περίπτωση «ηλεκτρονικής απάτης»
Μια άλλη περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης διαπιστώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος και ήδη συνελήφθη μια αλλοδαπή, που κατηγορείται ότι μαζί με άλλα δύο άτομα, που αναζητούνται εξαπάτησαν μια Ελληνίδα και της απέσπασαν συνολικά 130.000 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το θύμα έκανε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία κάποιος από τους παραπάνω την προσέγγισε μέσω διαδικτύου εμφανιζόμενος ότι ενδιαφέρεται για σύναψη προσωπικής σχέσης και κατάφεραν να της αποσπάσουν τμηματικά το ανωτέρω ποσό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου μετέτρεψαν σε κρυπτονομίσματα.
Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και συνελήφθη η αλλοδαπή, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις