Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Την Τρίτη η κηδεία του Θανάση Σταματόπουλου. Ανακοινώσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Τη Τρίτη 8/3 θα γίνει στο νέο νεκροταφείο Γλυφάδας η κηδεία του ιστορικού Προέδρου της Ένωσης Μηχανικών Ε.Ν. Θανάση Σταματόπουλου, του οποίου ο θάνατος προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλο το φάσμα του ναυτιλιακού κόσμου, που έτσι και αλλιώς αναγνώριζε το ήθος και την αγωνιστική συνέπειά του.
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει ότι έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο σύντροφος Θανάσης Σταματόπουλος. Ήταν μέλος του ΚΚΕ κι εμβληματική μορφή του ναυτεργατικού κινήματος, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) από το 1978 έως το 1997 και πρωτοστάτησε στους Ναυτεργατικούς αγώνες.
(…) Οι σύντροφοί του, οι ναυτεργάτες τον έχουν στην καρδιά τους, εμπνέονται από την πάλη του και θα τον θυμούνται πάντα.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο του και στα δυο του παιδιά».
Επίσης, ανακοίνωσε εξέδωσε το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Αποχαιρετούμε τον ιστορικό Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Ε.Ν (ΠΕΜΕΝ) Θανάση Σταματόπουλο.
 Ο Θανάσης Σταματόπουλος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Ιστορία του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος καθώς πορεύτηκε με συνέπεια στις αρχές του, ήθος, εντιμότητα και μαχητικότητα.
Οι γνώσεις του, η φυσική ευγένειά του αλλά και η αγωνιστικότητά του τον ανέδειξαν σε ηγετική μορφή του ναυτεργατικού συνδικαλισμού και κέρδισε την αναγνώριση από συναδέλφους του όλων των ειδικοτήτων και από ανθρώπους απ’ όλο το φάσμα της Ναυτιλίας.
Ο Θανάσης Σταματόπουλος, με τη προσωπική στάση του, αποτελεί για όλους μας ένα παράδειγμα για την συνδικαλιστική δράση και για τους αγώνες του για τα δικαιώματα των ναυτεργατών και συνολικά των εργατών.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις