Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Θρίλερ με ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο μέσα σε κακοκαιρία στη Βόρειο Θάλασσα

Το γράφημα είναι από το fleetMon.com
Θρίλερ μέσα σε κακοκαιρία στη Βόρεια Θάλασσα για ελληνόκτητο φορτηγό μεταφοράς χύδην φορτίων (bulk carrier).
Το με σημαία Νήσων Μάρσαλ φορτηγό «Vienna», χωρητικότητας 58736 τόνων, που ανήκει στην εταιρεία Diligent Holdings, συμφερόντων του εφοπλιστή Δημήτρη Μίχαλου, βρισκόταν, το Σάββατο 29/1, κενό φορτίου, στο εξωτερικό αγκυροβόλιο Cuxhaven/Wilhelmhaven, στη Γερμανία αναμένοντας οδηγίες.
Το πλήρωμα του ηλικίας 13 χρονών πλοίου ενημερώθηκε εγκαίρως για

την επερχόμενη σφοδρή καταιγίδα και σήκωσε άγκυρα για να «μπει» στο «μάτι της κακοκαιρίας». Όμως, ακόμα και έτσι το πλοίο εξαιτίας του ισχυρότατου κυματισμού και των σφοδρών ανέμων δεν μπόρεσε να κρατηθεί σε πορεία και ζήτησε βοήθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το έγκυρο ναυτιλιακό site fleetMon τα ρυμουλκά ανταποκρίθηκαν, τα ξημερώματα της Κυριακής 30/1 και έσπευσαν σε βοήθεια, καταφέρνοντας να «δέσουν» το πλοίο και να αποτρέψουν την προσάραξη στη στεριά.
Ακολούθως, τα ρυμουλκά απομακρύνθηκαν και το πλοίο βρίσκεται στο «μάτι» της καταιγίδας χωρίς βοήθεια αλλά και χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Όπως φαίνεται η επιχείρηση είχε ιδιαίτερες δυσκολίες διότι στην περιοχή υπάρχουν τοποθετημένες ανεμογεννήτριες. Όπως υπογραμμίζει σε σχόλιό του το fleetMon.com "στις περιοχές που έχουν προσβληθεί από αιολικά πάρκα εμποδίζεται και τίθεται σε κίνδυνο η ναυτιλία και η αλιεία" ενώ καταστρέφεται "η Φύση και η άγρια ζωή, τόσο στην επιφάνεια όσο και η υποθαλάσσια".

• Με πληροφορίες από το fleetMon



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις