Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πειραιά είναι ζωντανό! Πόσοι και ποιοι πηγαίνουν καθημερινά

Η φωτό παραχωρήθηκε από
την Περιφέρεια Αττικής

Ενισχύεται με διάφορα είδη το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που λειτουργεί στον Πειραιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Η δομή ξεκίνησε να λειτουργεί από τη Νομαρχία Πειραιά, με νομάρχη τον Γιάννη Μίχα και συνέχισε με την έναρξη λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας, αφού ξεπεράστηκαν διάφορα εμπόδια με προσπάθειες των αντιπεριφερειαρχών Πειραιά Στέφανου Χρήστου και Γιώργου Γαβρίλη.
Έτσι τώρα συνεχίζεται να προσφέρεται συνδρομή σε άστεγους με την παροχή κυρίως υπηρεσιών υγιεινής και την διάθεση ρουχισμού.
Η διατήρηση σε λειτουργία αυτής της χρήσιμης δομής έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής το Δίκτυο έχει φτάσει να δέχεται κάθε μήνα σχεδόν

1.000 επισκέψεις από άστεγους, ανέργους, μετανάστες, αλλά και από παιδιά που δεν έχουν στέγη και βρίσκονται στο δρόμο.
Για την ενίσχυσή του αγοράστηκαν, τις τελευταίες ημέρες, μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχου Πειραιά και προέδρου του ΔΣ του Δικτύου Σταυρούλας Αντωνάκου, από την Περιφέρεια Αττικής και παραδόθηκαν στο Δίκτυο καινούριος ρουχισμός (μπουφάν, εσώρουχα, κάλτσες και άλλα είδη), είδη υγιεινής ενώ ολοκληρώθηκε και η προμήθεια 4 νέων στεγνωτηρίων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση βούληση της περιφερειακής αρχής είναι εντός του 2022 «να λειτουργήσει στο Δίκτυο εθελοντικό κουρείο, ενώ διερευνώνται οι δυνατότητες παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών (ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση κ.λπ.) καθώς και νομικής υποστήριξης και καθοδήγησης, προκειμένου τα άτομα αυτά να είναι σε θέση να αποκτήσουν δελτίο ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ό,τι άλλο χρειάζεται, προκειμένου να επανενταχθούν στην κοινωνία, σε συνεργασία και με τους επιστημονικούς συλλόγους του Πειραιά».
«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας παραμένει ο άνθρωπος και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζουμε στην εξυπηρέτηση των αναγκών ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους», υπογράμμισε, σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Και πρόσθεσε:
«Σ΄ αυτό το πλαίσιο και έχοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη των κοινωνικών μας δομών, ενισχύσαμε τις υπηρεσίες που παρέχει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Πειραιά το οποίο επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο και δεσμευόμαστε πως το τρέχον έτος οι υπηρεσίες αυτές θα επεκταθούν, με στόχο αυτά τα άτομα να μη νιώθουν περιθωριοποιημένα αλλά έτοιμα να ξανασταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν μία ισότιμη θέση στην κοινωνία. Θα είμαστε δίπλα τους».
Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, με τη σειρά της τόνισε:
«Μέσα από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθημερινά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, άνθρωποι που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό μπάνιο και καθαρά ρούχα, αλλά και να δεχθούν υπηρεσίες που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τους ίδιους, καθώς ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους και διευκολύνεται η κοινωνική τους επανένταξη».

@ (Σχόλιο): Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του με πολλές φιλοδοξίες και μεγάλη προσφορά σε αστέγους. Κυριολεκτικά διασώθηκε όταν οι Νομαρχίες αντικαταστάθηκαν από την αιρετή Περιφέρεια χάρη στον τότε αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Χρήστου (περιφερειάρχης Γ. Σγουρός) και άρχισε να παίρνει ξανά τα «πάνω» του, επιτελώντας το έργο του τα χρόνια του Γ. Γαβρίλη (περιφερειάρχης Ρ. Δούρου). Εάν πραγματικά θελήσει η περιφερειακή αρχή να υλοποιήσει αυτά που, όπως ανακοίνωσε προσδοκάει,  θα έχει επιτελέσει μέγιστο κοινωνικό έργο στον Πειραιά. Και θα πρέπει να της αναγνωριστεί…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις