Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Αναταραχή στις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές και στη κρουαζιέρα από τη μετάλλαξη Omicron του κορονοϊού

«Φουρτούνες» φέρνει στην «βιομηχανία της κρουαζιέρας» αλλά και στις αεροπορικές μεταφορές η μετάλλαξη Omicron του κορονοϊού!
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ (πηγή: gcaptain.com) μόνο μεταξύ της περασμένης Κυριακής, δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων και της Δευτέρας, σε παγκόσμιο επίπεδο ακυρώθηκαν 3.023 πτήσεις και περισσότερες από 13.742 είχαν καθυστερήσεις. Αιτία, η έλλειψη προσωπικού για τα αεροσκάφη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση στην κρουαζιέρα, που αυτή την περίοδο αναζητούσε «ανάσες» με τα προγράμματα της Καραϊβικής.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα του Ρόιτερ τουλάχιστον τρία κρουαζιερόπλοια αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο λιμάνι χωρίς να κάνουν προσεγγίσεις σε προγραμματισμένα λιμάνια μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στο πλοίο, «τινάζοντας στον αέρα» τις χριστουγεννιάτικες διακοπές χιλιάδων επιβατών.
«Φαίνεται ότι η κρουαζιέρα μου αυτή την Παρασκευή είναι μια κρουαζιέρα στο πουθενά», έγραψε, αργά τη Δευτέρα, ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Πάντως, σύμφωνα με άλλο τηλεγράφημα του Ρόιτερ, η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, Carnival Corp γνωστοποίησε, τη Τρίτη, ότι η πλειονότητα των δρομολογίων των πλοίων της παρέμεινε αμετάβλητη παρά την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Omicron, η οποία απείλησε να καθυστερήσει την ανάκαμψη στον κλάδο της κρουαζιέρας.
Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, ωστόσο, είπε ότι μερικά λιμάνια προορισμού επανεξετάζουν τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες τους λόγω της ταχέως διαδεδομένης νέας παραλλαγής.
Η άλλη μεγάλη εταιρεία, η Royal Caribbean αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Ωστόσο, τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το διεθνές ναυτιλιακό site fleetmon ανέφερε ότι 48 επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο SYMPHONY OF THE SEAS βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Στο πλοίο επέβαιναν 6091 επιβάτες όταν το πλοίο έδεσε στο Μαϊάμι το περασμένο Σάββατο.
Η Royal Caribbean International είπε ότι κάθε άτομο θετικό στον Covid-19 ήταν ήπια-συμπτωματικό ή ασυμπτωματικό και η εταιρεία παρακολουθεί την υγεία του. Η εταιρεία ενημέρωσε περαιτέρω ότι έξι επιβάτες είχαν εγκαταλείψει την κρουαζιέρα και μεταφέρθηκαν στο σπίτι.
Η κρουαζιέρα των επτά διανυκτερεύσεων ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου, έκανε στάσεις στο St. Thomas, στο St. Maarten και σε ένα ιδιωτικό νησί στην Καραϊβική, ιδιοκτησία της Royal Caribbean, και τελικά τελείωσε στο Μαϊάμι.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα κρουαζιερόπλοια που αναχωρούν από λιμάνια των ΗΠΑ απαιτούν από επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν με διπλές δόσεις του εμβολίου Covid-19 ή με μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson.
Η Royal Caribbean δήλωσε ότι σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν ερευνήσει το σκάφος SYMPHONY OF THE SEAS και το σκάφος συνεχίζει να βρίσκεται υπό την παρατήρησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις