Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Απίστευτο! Κλειστός παραμένει ένας νέος, σύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Κρατικό της Νίκαιας

Αναξιοποίητος παραμένει ένας νέος, σύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας ελλείψει προσωπικού για να το λειτουργήσει….
Αποτέλεσμα της αδράνειας του Υπουργείου Υγείας να τοποθετήσει το αναγκαίο προσωπικό, όπως έχει ζητηθεί από το νοσοκομείο, είναι ο νέος τομογράφος να παραμένει κλειστός και οι ασθενείς να συσσωρεύονται στον παλαιό.
Ο νέος τομογράφος, δωρεά του Ιδρύματος Αγγελικούση, τοποθετήθηκε, πριν από περίπου δύο μήνες, στο νοσοκομείο, δίπλα στον υπάρχοντα τομογράφο, αλλά παραμένει αναξιοποίητος.
Η ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει την αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας του δεύτερου αξονικού τομογράφου, δωρεά ιδιώτη, προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν με μεγαλύτερη επάρκεια οι αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου.
«Οι γιατροί και οι τεχνολόγοι του τμήματος είχαν έγκαιρα ζητήσει το αυτονόητο, δηλαδή προσλήψεις γιατρών (3) και τεχνολόγων (5) ώστε να μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα και οι δυο αξονικοί τομογράφοι. Όμως η κυβέρνηση προφανώς έχει άλλα σχέδια : το αίτημα αυτό αγνοήθηκε παντελώς. Καμία θέση Επιμελητή Β’ Ακτινοδιαγνωστικής για τον αξονικό τομογράφο δεν προκηρύχθηκε και κανένας τεχνολόγος δεν προσλήφθηκε. Κι αυτό μάλιστα ενώ είναι σε γνώση των αρμοδίων πως ως το τέλος του 2022 θα υπάρξουν και νέες αποχωρήσεις γιατρών λόγω συνταξιοδότησης», σημειώνει η παράταξη. Και προσθέτει:
«Προφανώς από την μία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθόλου δεν καλοβλέπει να λειτουργεί στα δημόσια νοσοκομεία σύγχρονος και επαρκής διαγνωστικός εξοπλισμός γιατί «χρωστάει γραμμάτια» στους ιδιώτες ιδιοκτήτες μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων και από την άλλη σε μόνιμη βάση δεν καλοβλέπει το νοσοκομείο μας ιδιαίτερα πράγμα που αποδεικνύεται από τα εξευτελιστικά ετήσια κονδύλια χρηματοδότησής του καθώς και από την ακύρωση εξαγγελιών εγκατάστασης δομών (π.χ. του cyber – knife) επειδή σαμποτάρονται και από ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες αλλά και από το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο της Ιατρικής του ΕΚΠΑ».
«Έτσι λοιπόν ένας σύγχρονος και πανάκριβος αξονικός τομογράφος κάθεται και κλαίει εδώ και δυο μήνες, μια αξιέπαινη δωρεά παραμένει προκλητικά αναξιοποίητη και οι ασθενείς COVID εξακολουθούν να συγχρωτίζονται με ασθενείς λοιπών παθήσεων», αναφέρει η παράταξη.
Το μείζον θέμα φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα, που κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ζητώντας μεταξύ άλλων να μάθει:
•    Για ποιο λόγο δεν εγκρίθηκαν οι προσλήψεις-που υποβλήθηκαν έγκαιρα-τριών γιατρών και πέντε τεχνολόγων ώστε να μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα και οι δυο αξονικοί τομογράφοι και να σώζονται ανθρώπινες ζωές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις